Çip kıtlığı nedeniyle iPhone ekran üretiminde sorun yaşanıyor

iphone

Önde gelen ekran paneli üreticilerinden biri olan BOE , iPhone’lar için Apple’a yaptığı sevkiyatları artırmaya çalışıyor. Ancak şirketin hedefe ulaşmak için sorunlarla karşı karşıya olduğu görülüyor.

Gelen son raporlara göre BOE, devam eden küresel çip kıtlığı nedeniyle iPhone’larda kullanılan OLED panellerin üretiminde sorunlarla karşı karşıya. Ayrıca ürünlerin bu ay ve gelecek ay etkileneceğini de söyledi.

Apple iPhone ekranları için BOE’ye ekran sürücüsü IC’leri sağlayan LG Semicon, hedeflerinin  gerisinde kalıyor ve dökümhanelerin üretim kapasitesinin yetersizliği nedeniyle şirket, BOE’den önce LG Display’e ekran sürücüsü IC’lerini sağlıyor.

Çip kıtlığı

Bu, BOE’nin önümüzdeki ay OLED panel üretim kapasitesini üç milyon birimden iki milyon birime düşüreceği anlamına geliyor. Apple’ın 2022’nin ilk yarısı için BOE’den 10 milyona kadar OLED panel ünitesi sipariş ettiği bildiriliyor.

Şu anda, ekran üretim sorunlarının Apple iPhone’ların üretimini veya tedarikini etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor, ancak Apple’ın tek bir tedarikçiye bağımlı olmadığı göz önüne alındığında, bu pek olası görünmüyor.

Çip kıtlığı nedeniyle fiyatlarda Artış yaşanabilir

BOE, esnek akıllı telefon OLED panelleri için üretimini artırıyor ve mevcut fabrikalarından üçünü Apple için OLED tedarikçilerine dönüştürüyor. Bu hamleyle şirketin 2023 yılına kadar LG Display’i geçmesi ve iPhone’lar için OLED panel sağlayan şirketler listesinde ikinci büyük tedarikçi olması bekleniyor. Durum böyleyken durumun Apple marka cihazların fiyatını nasıl etki edeceği merak konusu. Önümüzdeki aylarda cihazlara zam yapılması gündemde.

iPhone 11’in A13 yongası, Galaxy S22’nin Exynos 2200 SoC’sini ezdi