Apple Intelligence’ın iPhone 16 Satışlarına Fazla Etkisi Olmayacak

iphone 17 pro max

Güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 satışları hakkında olumlu konuşmadı. Hatta Apple Intelligence’ın iPhone 16 satışları üzerindeki etkisinin fazla iyimser olacağını ileri sürdü.

Ming-Chi Kuo’ya göre Apple iPhone 16 siparişlerini artırmış görünmüyor. Aslında bu konu aksi yönde haberler var, fakat Kuo ise böyle düşünmüyor. Ünlü analist konuyla ilgili olarak Apple’ın tedarikçileri olan TSMC ve Largan’ın son kazanç raporlarını da kanıt olarak gösterdi. Kuo kısa süre önce TSMC’nin birim olarak büyümesinde artış görmediğini söylerken, Largan’ın bu sene üst düzey iPhone’lar için aldığı sipariş sayısının geçen yıla benzer olduğunu vurguladı.

Apple kahini lakaplı analist bunlarla birlikte 2024’ün 2. yarısında iPhone 16 siparişlerinin 87 milyon civarında olduğunu tahmin ediyor ki geçtiğimiz sene aynı dönemde iPhone 15’in sipariş sayısı 91 milyondu. Arada 4 milyonluk düşüş var. Apple bazı tedarikçilerden üretimi artırmasını istediği görülüyor. Ama Kuo’ya göre bu durum bileşenlerdeki belirli nedenlerden kaynaklanıyor.

iphone 16

Ming-Chi Kuo ayrıca Apple Intelligence’ın iPhone 16 satışlarını artıracağı yönündeki beklentilerin de fazla iyimser olduğunu söyledi. Kuo, “Apple Intelligence, yeni iPhone siparişlerindeki artışın nedeni olarak görülüyor. Fakat Apple Intelligence yılın 2. yarısında yalnızca ABD’deki kullanıcılar için beta olarak yayınlanacak ve Siri sadece İngilizce’yi destekliyor. Tüketicilerin Apple Intelligence’ın beta sürümü için iPhone 16 satın alacağı beklentisi fazla iyimser kalıyor” dedi.

Bu ay başlarında Bloomberg tarafından paylaşılan bir raporda iOS 18’deki yapay zeka özelliklerinin bu sene içinde iPhone sevkiyatlarını %10 oranında artıracağı öne sürülmüştü. Apple Intelligence’tan yararlanmak için iPhone 15 Pro veya üstü bir model gerekiyor. Dolayısıyla eski model iPhone kullanan tüketicilerin yapay zekaya özelliklerine erişmeleri için yeni iPhone modellerine geçmeleri lazım.

iPhone 17’nin A19 Yongası 2 nm Olmayacak