iPhone 16 Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı

iphone 16 pro

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen iPhone 16 serisinde özellikle standart modelin satışları beklentilerin altında kaldı.

Amerikalı teknoloji devi Apple, heyecanla beklenen yeni iPhone serisini geçtiğimiz ay piyasaya sürdü. Dünyanın dört bir yanında satışa çıkan iPhone 16 serisi, kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak bu serideki özellikle bazı modeller, satış rakamlarıyla beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı.

Bildiğiniz gibi iPhonelar söz konusu olduğunda son yıllarda Pro modellerinin ciddi bir üstünlüğü söz konusu. Son iki üç yılda standart model ile Pro modelleri arasındaki özellik farklarının epey artmış olması, kullanıcıları Pro modellerine yönlendirdi. Bu da standart modelin zamanla gözden düşmesine sebep. Nitekim şimdi iPhone 16 satışlarına baktığımızda, standart modele ilginin epey düşük olduğunu görüyoruz. Paylaşılan son veriler de bu gözlemi destekliyor.

iphone 16 3

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir kaynaklardan biri olan ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 serisinin ön sipariş aşamasında genel olarak beklentileri karşıladığını, fakat standart modelin satışlarının pek iyi gitmediğini söylüyor.

Bu serideki Pro modellerinin satışları iPhone 15 serisindeki Pro modellerinin satışlarıyla hemen hemen aynı gidiyor. Ancak standart modelin satış rakamlarında bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bunun genel olarak iPhone satışlarına nasıl yansıyacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz. Fakat Apple’ın standart modeli Pro modellerinin çok gerisinde bırakma kararı, uzun vadede şirket için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Çünkü artan rekabet yüzünden halihazırda satış rakamları düşmekte olan şirket, şimdi standart modeli de kendi eliyle değersizleştirmiş gibi görünüyor.

PlayStation Plus’a Ekim Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı