“iPhone 15 Pro Max En Çok Satan Model Olacak”

iphone 15 pro

Analist Ming-Chi Kuo, iPhone satışlarıyla ilgili yeni bir rapor paylaştı. Kuo’ya göre iPhone 15 Pro Max liderliğini koruyacak.

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro Max’in 2024’ün ilk yarısında en çok satan iPhone modeli olmaya devam edeceğini belirtti. Kuo yaptığı açıklamada iPhone 15 sevkiyatlarının %40-45’ini Pro Max’in oluşturacağını söyledi. Bu durumdan kamera lensi üreticisi Largan da etkilenecek. Kuo, Largan’ın kritik dönemden geçeceğini ifade etti. Bilindiği üzere iPhone 15 Pro Max’te tetraprizma kamera var. Bu kamera 5x optik ve 25x dijital yakınlaştırma sağlıyor. Apple’ın LG Innotek’i tetraprizma modülü için tedarik zincirine eklemeyi planladığı da söyleniyor.

iphone 15

Barclays analistlerine göre genel olarak iPhone satışlarında zayıflık var (Vivo, Huawei ve Xiaomi gibi çinli rakipler bu konuda oldukça agresif fiyatlarla çıkıyıorlar) ve satışlar iPhone 16 lansmanına kadar böyle sürecek. Analistler bununla birlikte iPhone 16’nın da pek bir şey değiştirmeyeceğini ve iPhone 15’e kıyasla çok az özellik sunacağını vurguladı. Barclays analistlerinin söyledikleri geçtiğimiz yaz yayınlanan başka bir raporla da örtüşüyor. Sektör kaynaklarına dayandırılan eski tarihli raporda ise iPad satışlarının düşüklüğünden bahsedilirken, iPhone’ların satış performansının istendiği gibi gitmediği ve bu durumun iPhone 16 serisini de kapsayabileceği ileri sürülmüştü.

iPhone 16 ailesinin fiyatları beklenenden yüksek olabilir. Pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce, 2024’ün 1. çeyreği içinde DRAM ve NAND Flash fiyatlarında önemli artış olacağı öngörüyor. Yüksek talebe rağmen yavaş artan üretim nedeniyle arz ve talep arasındaki uçurumun gittikçe genişleyeceği tahmin ediliyor. iPhone 16’ların bu durumdan etkilenebileceği belirtildi.

Güney Kore’den Çip Üretimine 470 Milyar Dolarlık Dev Yatırım