Rapor: iPhone 16 Pro’larda tetraprizma kamera olacak

123 28

Apple analisti Ming-Chi Kuo iPhone 16’larla ilgili açıklama yaptı. Kuo daha önce söylediklerini ve farklı kaynaklardan gelen iddiaları bir kere daha onayladı.

Ming-Chi Kuo hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max’te gelişmiş yakınlaştırma özelliklerine sahip tetraprizma telefoto kamera olacağını yeniden vurguladı. Kuo, “Tetraprizma kameranın yeni iPhone Pro modellerinde kullanılacağını düşünüyorum. Apple böylelikle satışlarını da artırmış olacak” dedi.

5x yakınlaştırma yapabilen tetraprizma kamera şu anda iPhone 15 Pro Max modelinde bulunuyor. Eski tarihli bazı iddialarda tetraprizma kameranın kısıtlı alandan sadece Pro Max modelinde olacağı söyleniyordu. Fakat iPhone 16 Pro’larda ekran biraz daha büyüyecek. Bu durum daha fazla alan olmasını sağlayacak. Böylelikle tetraprizma telefoto kamera da kullanılabilecek.

iphone 16

Kuo’ya göre lens tedarikçisi Largan’ın 2023’ün 3. çeyreğinde tetraprizma üretim verimi sadece %40’tı, fakat verim şimdilerde %70’e kadar yükseldi. Üretimde yaşanan bu gelişme Apple’ın planlarını daha kısa sürede uygulaması demek oluyor.

Koreli haber sitesi The Elec’e göre Samsung, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar iPhone 16‘ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

Uçakta oje sürdü! Başına gelmeyen kalmadı