iPhone 16’ların Ana Kamera Tasarımı Yeniden Doğrulandı

iphone 16 pro

Apple’ın iPhone 16 serisinde arka kamerada yeni tasarım kullanacağı rapor edilmişti. Bu iddiayı doğrulayan başka bir söylenti var.

MacRumors sitesi bu ay başında paylaştığı haberinde iPhone 16‘larda hap şeklinde kamera çıkıntısının olacağı ve kamera sensörlerinin de dikey şekilde bu çıkıntı içinde yer alacağını ileri sürmüştü. Sadece flaş çıkıntı dışında kalacak. Çin’den gelen ve Apple’ın tedarik zincirine dayandırılan bir rapor şirketin dikey kamera tasarımında karar kıldığını belirtti. İddia sahibi tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’larla birlikte standart hale geleceğini de ifade etti. Tetraprizma şu anda iPhone 15 Pro Max modeline özel.

iphone 16

Apple’ın dikey kamera düzeniyle birlikte standart iPhone 16 modellerine uzamsal video desteğini getirmesi bekleniyor. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus çapraz kamera tasarımına sahip ve uzamsal video çekemiyorlar. Bahsettiğimiz video özelliği iPhone 15 Pro ve Vision Pro gözlüğüyle sınırlı.

iPhone 16’lar için söylenen en önemli donanım değişikliklerinden biri Capture yani yakalama düğmesi olacak. Yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre bu düğme basınca ve dokunmaya tepki verecek. Örneğin kullanıcı düğmeyi sağa veya sola kaydırarak kamerada yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek. Hafif şekilde düğmeye basınca kamera odaklanacak, daha güçlü basınca video kaydı başlayacak. Bu düğme dışında yeni iPhone Pro’nun 6.3, Pro Max’in ise 6.9 inç’lik daha büyük ekrana sahip olması bekleniyor. Şu anda piyasada olan iPhone 15 Pro’nun ekranı 6.1 inç, iPhone 15 Pro Max’in ise 6.7 inç.

Apple’ın İlk Katlanabilir Cihazı iPhone Olmayacak