iPhone 16 Pro’nun Açık Altın Rengi Sızdı

iPhone 15 Pro Max

Daha önce yayınlanan bir raporda iPhone 16 Pro’nun açık altın rengine sahip olacağı iddia edilmişti. Bu söylentiyi doğrulayan sızıntı gerçekleşti. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara yakından bakalım.

iPhone 16 serisinin tanıtılmasına çok az süre kala sızıntılar tamamen kontrolden çıktı. Artık aynı gün içinde birden fazla sızıntı materyal ya da söylentiler paylaşılıyor. Birkaç gün önce ilginç bir rapor yayınlanmıştı. Apple’ın planlarına aşina isimsiz kaynaklar iPhone 16 Pro’lardaki altın rengin açık tonda olacağını ileri sürmüştü. Şimdiye kadar iPhone 16 Pro‘ların altın rengiyle ilgili sızıntılarda bronz veya koyu tonda altın görmüştük. Ortaya çıkan yeni sızıntı görseller açık altın renginin nasıl olabileceğini gösteriyor. İddiaların ne kadar gerçek olacağını ise Apple’ın 9 Eylül’de düzenleyeceği tanıtım etkinliğinde öğreneceğiz.

iPhone 16 Pro

Yeni iPhone’lardan bahsedecek olursak iPhone 16 ailesi A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir. Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. iPhone 15 Pro Max’e özel tetraprizma kamera yeni iPhone Pro’ların her ikisinde de yer alacak. Tüm yeni iPhone’larda Capture yani yakalama adında bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

iPhone 16 Pro

Akıllı saat cephesine bakacak olursak tanıtım etkinliğinde Apple Watch Series 10, yenilenmiş Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra’nın tanıtılması bekleniyor. Her üç modelin daha ince kasa ve büyük ekranla geleceği söyleniyor. Bir de AirPods 4 var. Raporlananlara göre Apple ilk kez iki AirPods modelini satışa çıkaracak. Standart model mevcut AirPods’a benzer olacak, daha üst modelde ise Aktif Gürültü Engelleme özelliği yer alacak.

iPhone 16 Pro

Google Photos için geliştirilmiş arama ve Gemini destekli Ask Photos özelliği geliyor