iPhone 16’nın Tanıtım ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

iPhone 16 üretim yeri

Güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman, Apple’ın iPhone 16’ları ne zaman tanıtacağını ve satışa sunacağını açıkladı. Sözü fazla uzatmadan detaylara yakından bakalım.

Mark Gurman’a göre Apple, 10 Eylül Salı günü iPhone 16‘ları tanıtmayı planlıyor. Tabii ki tanıtım etkinliğinde yeni nesil Apple Watch modelleri ve yeni AirPods da olacak. iPhone 16 ve diğer cihazlar 20 Eylül Cuma günü satışa çıkacak. Çıkış tarihini göz önüne alırsak iOS 18 ve macOS Sequoia gibi yeni işletim sistemleri 20 Eylül’den birkaç gün önce yayınlanabilir. Apple henüz eylül etkinliğini açıklamadı, ancak Gurman bu bilgileri şirketin planlarını yakından bilen kaynaklardan aldığını söyledi. Apple’ın gelecek hafta içinde etkinlik davetiyelerini göndermesi bekleniyor.

iPhone 16’lar A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir. Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. iPhone 15 Pro Max’e özel tetraprizma kamera yeni iPhone Pro’ların her ikisinde de yer alacak. Tüm iPhone 16 ailesinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

iphone 16

Akıllı saat cephesine bakacak olursak lansmanda Apple Watch Series 10, yenilenmiş Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra’nın tanıtılması bekleniyor. Her üç modelin daha ince kasa ve büyük ekranla geleceği söyleniyor.

Bir de AirPods 4 var. Raporlananlara göre Apple ilk kez iki AirPods modelini satışa çıkaracak. Standart model mevcut AirPods’a benzer olacak, daha üst modelde ise Aktif Gürültü Engelleme özelliği yer alacak. Özetle söylenenlere bu şekilde. Neler olacağını iPhone lansmanında birlikte öğreneceğiz.

Xbox Krizi Büyüyor: Kullanıcılar Hayal Kırıklığına Uğradı