Apple’ın İlk Katlanabilir Cihazı iPhone Olmayacak

Apple'a 539 milyon dolar para cezası

Son günlerde Apple’ın katlanabilir ekranlı projeleri hakkındaki dedikodular gündeme damga vurdu. Yeni bir rapor Apple’dan gelecek ilk katlanabilir ürünün iPhone değil, başka bir cihaz olduğunu ileri sürüyor.

DigiTimes’ın Tayvanlı tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı raporuna göre Apple‘ın çıkaracağı katlanabilir ekranlı ilk ürünü tablet ya da dizüstü bilgisayar olacak. Raporda cihaz üzerindeki tasarım çalışmalarının seri üretim planlarına yakınlaştığı belirtiliyor. Yeni dedikodu bir yandan da katlanabilir iPhone’un geliştirilmesi durduruldu iddiasını da yalanlıyor. Birkaç gün önce Fixed Focus Digital nickli Weibo kullanıcısı, Apple’a gönderilen Samsung panellerin kalite kontrol testlerinden geçemediğini ve bu yüzden katlanabilir iPhone çalışmalarının bir süreliğine askıya alındığını söylemişti. Ancak DigiTimes böyle bir durumun yaşanmadığını, hatta katlanabilir ekranlı farklı ürün serileri üzerinde çalışan birden fazla ekibin olduğunu vurguladı.

Apple

Cupertino’lu şirketin iPad’e ağırlık vermesi ve katlanabilir iPad’i iPhone’dan önce çıkarması daha mantıklı. Çünkü firma katlanabilir iPad’le potansiyel sorunları görüp, çözümler üretebilir. Bu durum katlanabilir iPhone’un geliştirilme sürecinde avantaj sağlayacaktır. iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturuyor.

Apple’ın katlanabilir ekranlı cihazı ne zaman çıkacak? Söylentilere göre bu cihazı en erken 2025’te görebileceğiz. Kısa süre önce Güney Kore medyasında yer alan bir haberde de 2026 tarihi verilmişti. Yine de kesin bir şey demek zor. Sonuç olarak teknoloji devinin sıkı standartları var ve geliştirilmekte olan ürünün bu standartları karşılaması gerekli. Eğer tersi bir durum yaşanırsa projenin geliştirme süresi uzayacak ve ürün beklenenden daha geç piyasaya sürülecektir.

Google Pixel Fold 2 Görselleri Sızdırıldı