Apple 2019’da tamamen OLED ekrana geçecek

iphone 8

Bu sene satışa sunacağı iPhone 8 ile ilk OLED ekran deneyimini yaşayacak olan Apple, 2019 yılında tüm modellerinde bu ekran teknolojisini kullanacak. İşte detaylar.

Apple’ın bu senenin son çeyreğinde satışa sunmayı planladığı yeni iPhone hakkında, emin olunan tek nokta, telefonun OLED ekranla geleceği. OLED ekrana sahip ilk iPhone olan bu modelin Apple açısından da farklı bir önemi bulunuyor.

iPhone’un 10. yılına özel olarak üretilecek olan iPhone 8, OLED ekranının yanı sıra, iris tarayıcı, kavisli ekranlar ve kablosuz şarj gibi özellikleriyle de ön plana çıkacak.

Apple’ın tedarikçilerinden biri olan Interflex, Amerikalı teknoloji devinin önümüzdeki dönemde 60 milyonun üzerinde iPhone 8 satmayı hedeflediğini açıkladı. Bu Cupertino merkezli şirketin, toplam iPhone satışı için hedeflediği sayının yaklaşık olarak yüzde 40’ına denk geliyor. Apple’ın iPhone 8’in yanı sıra LCD ekrana sahip ve klasik iPhone çizgilerine sahip iki modelin de 2017 yılı içerisinde satışa sunması bekleniyor.

Bu modeller büyük bir ihtimalle iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olacaktır. Apple klasik olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üzerinde yapacağı ufak revizelerle ortaya yeni bir model çıkaracaktır. Bu iki modelin LCD ekranla gelen son iPhone modelleri olacağı iddia edilse de, Güney Kore’de ortaya çıkan rapor bu durumu yalanlıyor.

Zira Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun söylediklerinin aksine. Güney Kore kaynaklı raporda Apple’ın OLED ekrana geçmesinin 2019 yılını bulacağı iddia ediliyor. Buna sebep olaraksa, OLED ekran maliyetinin o zamana kadar biraz daha aşağı çekilmesi neden gösterilmiş.

Malum, iPhone 8’in 1000 doların üzerinde bir fiyattan satışa sunulmasının beklenmesi, ister istemez iPhone kullanıcılarını etkileyecektir. iPhone 8’e parası yetmeyenler daha ucuz olan iPhone 7s veya iPhone 7s Plus’a yönelebilir. Fakat tüm modeller OLED ekranla geldiğinde, ortada çok da bir seçenek kalmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.