Galaxy S24’ün Çeviri Özelliği iPhone’larla da Uyumlu Olacak

galaxy s24 1

Samsung Galaxy S24’lerde yapay zeka özelliklerinin bulunacağını duymayan kalmadı. Söz konusu özelliklerden biri telefon görüşmelerindeki konuşmaları birebir çevirecek. Yeni bir habere göre çeviri özelliği sadece Galaxy telefonlarla sınırlı değil.

Galaxy S24 serisinde LTC (Live Translate Call) isimli özellik yer alacak. Bu özellik farklı dillerde olan telefon görüşmelerini yani sesli aramaları birbirine çeviriyor. Mesela Koreli biri sizi aradı diyelim. Korece konuşmalar Türkçe’ye, Türkçe konuşmalar da Korece’ye çevrilecek. Bu işlem gerçek zamanlı ve birebir yapılacak. Böylece farklı dillerde konuşan insanlar karşılıklı telefon görüşmesi yapabilecek. Birbirine tercüme edilen konuşma telefonun ekranında da metin olarak görüşebilecek.

galaxy s24

Nikkei Asia’nın haberine göre LTC isimli çeviri özelliği Galaxy S24’ler dışında farklı bir markanın telefonuyla da uyumlu olacak. Örnek verecek olursak S24 kullanan biri, iPhone kullanan birisiyle görüşme yaparken konuşmalar birbirine çevrilecek. Samsung’un çeviri özelliği, buluta dayanan çeviri teknolojilerine kıyasla gecikme olmadan çalışacak. LTC çevirileri cihaz üzerinde yapılacak. Bunun için Samsung’un Gauss isimli üretken yapay zeka modeli ve telefonun işlemcisi kullanılacak. Güney Koreli teknoloji devi Live Translate Call özelliğini ilk olarak kasım ayında duyurmuştu. Galaxy S24 ailesinin 17 Ocak’ta tanıtılması ve 30 Ocak’ta satışa sunulması bekleniyor.

İddialara göre Galaxy Buds 3 Pro kulaklığı da S24’ler gibi konuşmaları farklı dillere çevirecek ve bunu cihaz içi yapay zekayla gerçekleştirecek. Galaxy Buds 3 Pro’nun 2024’ün 2. yarısında çıkacağı söyleniyor.

Rapor: iPhone 16’lar Daha Parlak Ekrana Sahip Olacak