Galaxy S24 Satışları Galaxy S23’ü Geçti

galaxy s24 1

Yeni bir rapor Samsung için işlerin güzel gittiğini ortaya koydu. Galaxy S24’ün satışları S23 serisi ile kıyaslandığında daha fazla. İşte detaylar…

Dünyanın önde gelen pazar araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint Research yeni raporuyla Galaxy S24 ailesinin satış performansını gün ışığına çıkardı. Counterpoint’e göre Galaxy S24‘lerin ilk üç haftadaki (28/1 – 17/2) küresel satışları geçen senenin aynı dönemine kıyasla %8 oranında arttı. Özetle S23 serisinden daha fazla sattı ve satışların yükselmesinde de telefon konuşmasını farklı dillere çeviren Live Translate ve diğer üretken yapay zeka özellikleri önemli rol oynuyor. S24 ailesi Amerika ve Avrupa’da da başarılı performans gösterdi.

Bir analist yaptığı açıklamada Samsung’un yapay zeka özellikleri sayesinde mobil pazarda payını artırdığını ve özellikle Apple’a gözdağı verdiğini vurguladı. Analist, “Samsung yapay zekaya iyice odaklanarak çok iyi bir iş yaptı ve bu durumu harika şekilde lehine kullandı. Galaxy S24 satışlarında yapay zeka özelliklerinin etkisi var. Rakiplerin pazardaki beklentilerin üstünde performans göstermesi gerekiyor. Apple yapay zekaya çok yatırım yaptı. Eğer Apple beklentilerin altında kalırsa payı azalır ve imajı zarar görür” dedi.

Galaxy S24

Samsung yapay zeka haricinde akıllı yüzüğüyle de çok konuşulacağına benziyor. Güney Kore medyasından The Elec oldukça merak edilen Galaxy Ring hakkında bazı bilgiler paylaştı. The Elec’e göre Samsung ilk başta 400 bin adet Galaxy Ring üretmeyi planlıyor. Akıllı yüzük mayıs ayında seri üretime girecek. Yüzük hakkındaki birçok resmi detayın temmuz ayında Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonlarıyla birlikte açıklanması ve ağustosta satışa sunulması bekleniyor.

Galaxy Ring’in 8 ya da 9 farklı boyutta çıkacağı iddia edildi. Samsung’un akıllı yüzüğü belki tıbbi cihaz işlevi olmayan bir ürün olabilir. Amerika ve Güney Kore gibi ülkelerde tıbbi cihaz onayı almak 10 ya da 12 ay gerektirir. Teknoloji devinin yüzük için daha fazla zamana ihtiyacı olduğu ve gerekli sertifikayı alamayabileceği söyleniyor.

Todd Howard Fallout Dizisinin Yapımcılarını Uyardı