Samsung, Galaxy AI İçin Para Almaya Başlayabilir

yapay zeka telefonları

Samsung, yeni telefon ve tabletlerinde kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu Galaxy AI özelliklerinden bir kısmını yakında paralı hale getirebilir.

Bu yıl akıllı telefon pazarında yaşanan en büyük değişimlerden biri, yapay zeka teknolojilerinin daha yaygın bir şekilde bu telefonlara entegre edilmesi oldu. Bildiğiniz gibi Apple, yeni iPhone modelleriyle birlikte Apple Intelligence adını verdiği yapay zeka sistemini kullanıcılarla buluşturdu. Diğer yandan Samsung da Galaxy AI ile kendi cihazlarına bu teknolojileri entegre etti.

Samsung, şimdiye kadar Galaxy AI özelliklerini tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyordu. Ancak görünen o ki bu durum çok yakında değişebilir. Samsung’un Galaxy Tab 10S serisi için paylaştığı basın bülteninde “2025’in sonundan itibaren bazı AI özelliklerinden ücret alınabilir” notunun yer alması dikkatlerden kaçmadı. Aynı not, Galaxy S24 FE için gönderilen basın bültenlerinde de yer alıyordu. Samsung’un yeni çıkardığı modelleri yapay zeka özellikleriyle sunarken, böyle bir dipnot düşüyor olması, bu özelliklerin önümüzdeki yıldan itibaren paralı hale geleceğine işaret ediyor.

Samsung Galaxy AI

Bültende yer alan “bazı AI özellikleri” ifadesinden de anlaşılacağı üzere Galaxy AI sistemindeki tüm özellikler ücretsiz hale gelmeyecek. Ancak belli başlı özellikler yakın bir gelecekte paralı hale gelecek. Zaten yapay zeka dünyasındaki trend de bu yönde ilerliyor. ChatGPT ile bu alana öncülük eden OpenAI da yavaş yavaş kendi teknolojilerini paralı hale getirmeye, ya da en azından paralı versiyonlarını sunmaya başlıyor. Görünen o ki yakın bir gelecekte yapay zeka özelliklerini de aylık giderlerimiz arasına eklemek zorunda kalacağız.

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu