YouTube Premium Abone Sayısını Açıkladı

YouTube Premium

Abone sayısını her geçen gün arttıran YouTube, paralı abone sayısını açıkladı. YouTube Premium yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

İnternet dünyasının değişilmez bir parçası olan YouTube, her ay milyarlarca izlenmeye ulaşarak yüksek reklam gelirlerine ulaşıyor. Ancak şirketin tek gelir kaynağı reklam geliri değil. Reklamsız bir YouTube deneyimi isteyen internet kullanıcılarının aylık abonelik ücreti karşılığında üye olduğu Premium paketi de şirketin en önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Platformdaki reklam sıklığı arttıkça, Premium pakete geçenlerin sayısı da artıyor. Bu da YouTube Premium’un abone sayısını hızla arttırmasını sağlıyor. Son çeyrekte de çok sayıda yeni aboneye ulaşan YouTube Premium, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

youtube premium 3

Son çeyreğin sonuçlarını açıklayan YouTube, Premium ve Music servislerinin toplamda 100 milyondan fazla aboneye ulaştığını açıkladı. Bu da Premium kullanıcılarının sayısının sadece bir yılda 20 milyon arttığı anlamına geliyor. 2021’in Eylül ayında yaklaşık 50 milyon aboneye sahip olan YouTube Premium’ın bu rakamı ikiye katlamış olması, platformun büyüme hızının ne kadar etkileyici olduğunu gözler önüne seriyor. Üstelik şirket bu büyümeye zam yaptığı bir dönemde ulaştı. Görünen o ki son aylarda gelen zam kararı Premium kullanıcılarının iptal kararı alması için yeterli olmamış.

Bildiğiniz gibi Google, reklamları engelleyen Ad Block uygulamalarının önüne geçmek için çeşitli metotlar geliştirdi. Bu metotların daha da etkili hale gelmesiyle birlikte Premium abonelerinin sayısını daha da hızlı artmaya başlayabilir.

PlayStation Plus’ın Şubat Oyunları Belli Oldu