iPhone 16 Pro’larda olacaktı iPhone 17 Pro’lara kaldı

123 8

Analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro ve iPhone 17 Pro’yu içeren ilginç mi ilginç bir rapor paylaştı. Apple’ın planları değişmiş görünüyor. İşte detaylar…

Apple’ın iPhone’lardaki devre kartını (PCB) daha ince hale getirmek için pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanacağı iddia edilmişti. İnce PCB kasa içinde daha fazla alan sunuyor. iPhone ve Apple Watch gibi kompakt cihazlarda daha fazla alan olması daha büyük piller veya farklı bileşenlerin yer almasını sağlayabilir. iPhone 16 Pro‘larda ince devre kartının olabileceği ileri sürülüyordu. Fakat Ming-Chi Kuo’ya göre böyle bir şey olmayacak.

Apple hakkında tutarlı tahminlerde bulunan Ming-Chi Kuo, Medium’da paylaştığı yazıda sözünü ettiğimiz malzemenin ve PCB’nin kırılgan özellikleri ve düşme testlerini geçememesi nedeniyle gelecek yıl kullanılmayacağını belirtti. Pet resin bakır malzemenin tedarikçisi Ajinomoto. Eğer Ajinomoto malzemeyi 2024’ün 3. çeyreğinden önce Apple’ın istediği gibi geliştirebilirse, 2025’teki iPhone 17 Pro’larda ince tasarımlı PCB yer alabilir. Kuo, malzemenin fiberglas içermediği için iPhone üretiminde delme işlemini basitleştirdiğini de söyledi. Bu konu daha önce Weibo’da ‘Mobil çip uzmanı’ nickli kullanıcı tarafından gündeme getirilmişti.

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro’larda ince PCB’nin olmaması Apple’ın klasik yoldan devam edeceğini gösteriyor. Zaten yeni iPhone Pro’larda boyutların büyüyeceği ileri sürülüyordu. Boyuttaki artış tetraprizma telefoto kamera, Nova projesi isimli yeni düğme için yer sağlayacaktır. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip tetraprizma kamera iPhone 16 Pro’larda standart olacak. Nova projesi isimli düğmenin adı Capture yani Türkçe adıyla yakalama olarak geçiyor. Fakat bu düğmenin ismi daha farklı olabilir. Güç tuşunun altında yer alacağı belirtiliyor.

Teknoloji analisti Jeff Pu’ya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max, Wi-Fi 7 desteğine sahip olacak. Wi-Fi 7’li cihazlar 2.4, 5 ve 6 GHz üzerinden aynı anda veri gönderip alabilecek. Bu durum daha yüksek Wi-Fi hızı, daha düşük gecikme süresi ve daha güvenli bağlantı demek. Wi-Fi 7, 4K QAM gibi teknolojiler sayesinde de Wi-Fi 6E’nin 4 katı (40 Gbps üzerinde) veri aktarım hızı sunacak.

Blizzard Diablo 4’te yine hayal kırıklığı yaşattı