iPhone 16 Pro ve Pro Max’in büyük ekranları bir kere daha doğrulandı

123 15

Apple Vision Pro’nun yakınları halen sürerken, dedikodu kazanı iyice ısınmış durumda. Hatırlarsanız iPhone 16 Pro ve Pro Max’in, mevcut iPhone’lara göre daha büyük ekrana sahip olacağı söyleniyordu. Çinli bir kaynak bu iddiayı yeniden doğruladı.

Çinli isimsiz kaynağa dayandırılan yeni bir rapora göre iPhone 16 Pro‘nun ekranı 6.3 inç, Pro Max’in ise 6.9 inç olacak. Kaynak, Apple’ın panel üretimini büyük ölçüde LG’ye bırakacağını iddia ediyor. Raporda bunlar dışında başka bir detay yok. Bu yeni rapor eski iddiaları bir yandan onaylamış oluyor. iPhone 16 Pro’ların daha büyük ekranla geleceğini ilk olarak ekran analisti Ross Young söyledi. Young’a göre iPhone 16 Pro’larda 6.2 ve 6.8 inç’lik ekranlar kullanılacak. Fakat Apple’la ilgili sağlam bağlantıları olan gazeteci Mark Gurman, ekran boyutlarının 6.3 ve 6.9 inç olacağını belirtiyor. Sonuç olarak kaynakların hepsi büyük ekran olacağı konusunda hem fikir. Ayrıca Gurman ve Young’ın Apple konusunda sicili da temiz.

iphone 16 pro

Ekran hakkındaki iddialar bu kadarla sınırlı değil. Yakın tarihte yayınlanan farklı bir rapora göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ekran altında Face ID yer alacak. Ama Face ID dışında Touch ID’nin de ekrana entegre edileceği belirtiliyor. Raporda Face ID kamerasının kullanılmadığı zamanlarda ekran altında görünmeyeceği ve Touch ID’nin ise ekranın alt kısmında yer alacağı vurgulanmış. Bununla birlikte Apple’ın ekran altı Face ID yani kamera ve yüz tanıma sistemini benimseyip, gelecek iPhone’larda standart olarak kullanacağı da ileri sürülüyor.

Teknoloji devinin şimdiye kadar birinde sadece ekran altı Face ID olan, birinde ise hem Face ID hem de Touch ID olan iki tane prototip geliştirdiği iddia ediliyor, ama bu prototiplerde verim problemleri çıkmış. Diğer yandan Ross Young, ekran altı Face ID’de sensör sorunlarının yaşandığını, en erken 2025’te çıkacağını belirtti.

Microsoft yetkilileri Xbox cezasından memnun değil