Apple Watch Series 9 güçlü yeni bir işlemciyle geliyor

apple watch series 9

Bu sene sonunda iPhone 15 serisiyle birlikte Apple Watch Series 9’u da göreceğiz. Yeni akıllı saat modeliyle ilgili dikkat çekici bir iddia söylendi. Bu iddianın arkasında ünlü gazeteci Mark Gurman var.

Mark Gurman’a göre yaklaşmakta olan Apple Watch Series 9‘da, A15 yongasını temel alan yeni bir işlemci yer alacak. A15, ilk olarak iPhone 13 serisinde kullanılmıştı. Konuyu biraz daha detaylandırmak gerekirse, Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan bir çip Series 8 ve 7’ye güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga.

Ünlü teknoloji gazetecisi Gurman, Series 9’daki çipin ise yeni bir işlemci olduğuna dikkat çekiyor. A15 teknolojisi kullanılarak üretilen yeni işlemci, Apple Watch Series 9’un performanslı olmasını sağlayacaktır. Bu durum daha hızlı yükleme süreleri, daha iyi pil ömrü ve daha akıcı kullanıcı deneyimi demek. Yeni saat yongası, Apple’ın watchOS 10’da sunmayı planladığı güncel özellikler için avantaj sağlayacaktır. Apple Watch Series 9, tasarım olarak büyük ölçüde Series 8’e benzeyecek.

apple watch series 9

Tasarımsal ve devrimsel yeniliklerin 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacağı tahmin ediliyor. Watch X’in daha büyük ekranla gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Söylenenlere göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Teknoloji devinin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceği ve enerji konusunda verimli olan yeni bir Taptic Engine kullanacağı iddia ediliyor.

iPhone 16 Pro ve Pro Max daha büyük ekrana sahip olacak