iPhone 16 Gelişmiş Neural Engine’a Sahip Olacak

iphone 16 1 2

Tayvan’dan gelen havadislere göre Apple, iPhone 16 serisinde önemli ölçüde geliştirilmiş Neural Engine kullanacak. İşte detaylar…

Economic Daily News’in haberine göre Apple’ın yeni nesil işlemcileri A18 ve M4’te daha fazla çekirdeğe sahip Neural Engine bulunacak. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi için yüksek performans sunacaktır. Zaten Apple’ın amacı da yapay zeka özelliklerini iPhone’lara ve sonra diğer tüm cihazlarına iyice entegre etmekti. iOS 18’in yeni üretken yapay zeka özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. iPhone 16 ailesi yükseltilmiş Neural Engine sayesinde iOS 18’in yapay zeka özelliklerinden en iyi şekilde yararlanabilir. A18’i iPhone 16’da göreceğiz. M4’lü ilk Mac’ler de muhtemelen 2024 sonlarında ya da 2025 başında piyasaya sürülecek.

iphone 16 3

DigiTimes’a göre Apple, 1 TB’lık modellerin depolama biriminde değişiklik yapmayı planlıyor. Teknoloji devi, Triple-Level Cell NAND bellekten (TLC), Quad-Level Cell NAND belleğe (QLC) geçmeyi aktif olarak değerlendiriyor.

QLC bellek yani depolama birimi daha küçük alan kaplıyor ve maliyeti daha düşük. Kısaca Apple yerden kazanmak ve kârını artırmak istiyor. Ancak QLC NAND belleğin okuma ve yazma hızı düşük. Ayrıca bu depolama birimi, TLC’ye göre daha az dayanıklılığa sahip. Eğer iddia edilen değişiklik gerçekleşirse 1 TB’lık iPhone 16 Pro’ların okuma ve yazma hızı düşük olabilir. Bu da performansı etkileyecektir.

Blizzard Diablo 4’te Mikro Ödemelerin Suyunu Çıkardı