iPhone 16 Yeni Gelişmiş Mikrofona Sahip Olacak

iphone 16

Yılbaşından önce çıkan iddialarda iPhone 16 ailesinde yeni mikrofonun kullanılacağı söylenmişti. Bu dedikodu güvenilir kaynaklardan biri olan analist Jeff Pu tarafından bir kere gündeme getirildi.

Jeff Pu’ya göre iPhone 16 serisi önceki modellere kıyasla daha gelişmiş mikrofona sahip olacak. Yeni mikrofon sesi daha net algılamayı sağlayacak. Apple’ın bu değişikliği yapmasının en büyük sebebi ise Siri’den kaynaklanıyor. Siri’nin üretken yapay zeka özellikleriyle yenilenmesi bekleniyor. Bu durumda Siri’nin daha iyi performans göstermesi için gelişmiş mikrofonun kullanılması şaşırtıcı değil.

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo da aralık ayı başında yayınladığı öngörü raporunda Apple’ın mikrofonda yükseltme yapacağını ve ayrıca yeni mikrofonun suya daha dirençli olacağını ileri sürmüştü.

iphone 16 5

Apple uzun zamandır yapay zeka ile ilgileniyor. Yeni iPhone’lar ve iOS 18 şirketin üzerinde çalıştığı yapay zeka özellikleriyle öne çıkacak. Analistler bazı özelliklerin sadece yeni iPhone ailesine ait olacağını ve eski modeller tarafından kullanılamayacağını vurguluyor. A18 ve A18 Pro’da çekirdek sayısı fazla olan ve geliştirilmiş Neural Engine bulunacak. Yeni Neural Engine iPhone 16’larla sınırlı olan özellikleri kullanmayı sağlayacak. Fakat eski işlemcilerde bu durum geçerli olmayacak. Bu iddia daha önce farklı birkaç kaynak tarafından da gündeme getirilmişti.

Apple’ın iOS 18’i ve yapay zekayla ilgili belirli bazı yenilikleri WWDC 2024’te duyurması bekleniyor. Yeni iOS güncellemesi büyük ihtimalle iPhone 16 serisiyle birlikte eylül ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

iPhone 16 Pro’lar Yeni Renklerle Satışa Çıkacak