iPhone 15’te şimdi de USB-C bilmecesi ortaya çıktı

123 2

Apple hakkındaki dedikodular o kadar çoğaldı ki, herhangi birine yetişmek iyice zorlaştı. Bir iddiada geçen bilgi, başka bir iddiada yalanlanabiliyor. Kısa süre öncesine kadar iPhone 15 serisinde Lightning portu yerine USB-C’nin kullanılacağı söyleniyordu. Sızıntılar, analistlerin raporları, söylentiler bu yöndeydi. Bugün ilginç bir rapor ortaya çıktı. Çinli isimsiz kaynaklara göre iPhone 15’te Lightning bağlantısı olacakmış.

Bu sene çıkacak yeni iPhone’larda USB-C bağlantısının olması bekleniyor. Avrupa Birliği telefonlarda, tabletlerde, kameralarda ve diğer tüketici elektroniği cihazlarda ortak şarj portu kullanımı kararını aldı. 2024 sonuna kadar üreticilerin yeni çıkacak tüm ürünlerinde USB-C’yi kullanması gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone’larda USB-C’ye geçmesi şaşırtıcı bir durum değil. Farklı kaynaklardan gelen bilgilerde Apple’ın iPhone 15 ailesinde USB-C’yi kullanacağı doğrultusundaydı. Ortaya atılan yeni bir iddia bunun tam tersi olacağını savunuyor.

İsimsiz Çinli kaynağa göre (Sektör içinden bir kaynak olduğu not düşülmüş) iPhone 15 serisinde USB-C olmayacak, Lightning bağlantısı kullanılacak. Kaynak, Apple’ın gelecek sene iPhone 16 serisiyle birlikte USB-C’ye geçiş yapacağını belirtiyor. Bunun dışında başka bir detay yok.

iphone 15

Birkaç gün önce de yeni iPhone’ların RAM’inde herhangi bir değişiklik olmayacağına dair başka bir rapor yayınlanmıştı. Asıl tüm değişikliklerin iPhone 16’ya saklandığı ileri sürülmüştü. Bu sene çıkacak olan iPhone 15 serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak.

Sonuç olarak tüm bu bilgilerin birer dedikodu olduğunu unutmamak gerekli. Geçtiğimiz yıllarda da iPhone hakkında birçok iddia ortaya atıldı, kimi doğru çıktı, kimi ise yanlış çıktı. Apple ne yapacağı belli olmayan bir isim. Bazen ilginç sürprizlere imza atabiliyor.

Elden Ring için beklenen haber geldi