iPhone 15 Pro’nun USB-C bağlantısını gösteren görsel sızdırıldı

iphone 15

Yeni iPhone’ların USB-C portuyla geleceği söyleniyordu. Dün bu konuyla ilgili yeni bir iddiayı da sizlerle paylaşmıştık. Bugün de iPhone 15 Pro’ya ait olduğu ileri sürülen USB-C portunun yer aldığı bir görsel sızdırıldı.

Avrupa’da uygulamaya konulan yasa değişikliğiyle birlikte Apple, Lightning portundan USB-C’ye geçmek zorunda. Bunu en geç 2024 sonuna kadar yapması gerekiyor. Son haftalarda yeni iPhone’ların USB-C’le geleceğine dair bazı iddialar ortaya çıkmıştı. Hatta dün sizinle paylaştığımız haberde de yeni iPhone’larda USB-C’nin kullanılacağını belirtmiştik. Unknownz21 nickli Twitter kullanıcısı bu iddiaları doğrulayan bir sızıntıyı paylaştı.

iphone 15

Kaynak fotoğrafın iPhone 15 Pro’ya ait olduğunu belirtiyor. USB-C portuyla birlikte hafif kavisli yapı da kendini belli etmiş. Daha önce farklı kaynaklar tarafından Apple’ın kasada bir takım tasarım değişiklikleri yapacağı ve kavisli kısımların yer alacağını söylemişti. Bununla birlikte Apple’ın paslanmaz çelik yerine titanyum malzemeye geçiş yapacağı söyleniyor ki, sızıntı fotoğrafta titanyum malzemenin belli olduğuna dair bazı yorumlar var. Kasadaki malzeme ve tasarım değişikliğinin sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde geçerli olduğu söyleniyor.

Apple, iPhone 15’le birlikte USB-C’ye geçiş yapacak