İddia: iPhone 15 Ultra bu sene çıkabilir

iphone 15 ultra

iPhone 15’le ilgili iddialar hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir söylentiye göre Apple bu sene iPhone 15 Ultra modelini satışa sunabilir.

Yeni iPhone’lar hakkındaki dedikodular artık gün aşırı olmaya başladı. Sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre bu sene iPhone 15 Pro Max isim değişikliği geçirip, iPhone 15 Ultra adıyla çıkabilir. Rapor, Apple’ın bir süredir isim değişikliğini planladığını söyledi. Kaynağa göre iPhone 15 Ultra modelinde yeni bir periskop kamera olacak. Bu kameranın optik yakınlaştırmada yetenekli olduğu vurgulanıyor. Bunlarla birlikte yeni bir renk seçeneğinin olacağından bahsedilmiş. Fakat bu rengin ne olduğu ya da sadece Ultra modeline mi özel olacağı belli değil.

iphone 15 ultra

Ultra modeli dedikoduları daha önce iPhone 16 serisiyle birlikte gündeme geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya atılan bir iddiada iPhone 16 Ultra’nın gelebileceği ileri sürülmüştü. Söylentide Ultra modelinin uzun zamandır şirketin gündeminde olduğu belirtiliyordu. Mark Gurman da, iPhone 16 Ultra’nın çıkabileceğini iddia etmişti. Gurman, Ultra’nın Pro modelleri dışında satılmayacağını, Pro Max’in yerini alabileceğini belirtmişti.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Diablo 4, beş gün içinde Immortal’ın bir yılda kazandığından daha fazlasını kazandı