İşte karşınızda iPhone 15! Tasarımı ortaya çıktı

iphone 15

iPhone 15 ailesi hakkındaki sızıntılar tam gaz devam ediyor. Kısa süre önce iPhone 15 Pro modelinin tasarımını ortaya koyan sızıntı gerçekleşmişti. Şimdi de iPhone 15’in tasarımı sızdı. Paylaşılan görsellere göre telefonda çentik kalkıyor. Telefonda Lightning yerine USB-C’nin yer alacağı sızıntılarda belli oluyor. İşte detaylar

Sektörde sağlam bağlantıları olan 9to5Mac sitesi iPhone 15 Pro’nun tasarımını içeren göseller paylaşmıştı. Site bu paylaşımından kısa süre sonra iPhone 15’in tasarımını gösteren yeni sızıntı görseller yayınladı. Yeni iPhone’da tasarım değişiklikleri var, bu değişikliklerden en büyüğü ise çentiğin kaldırılması.

Sızan görsellere göre telefonda Dynamic Island yer alacak. Normalde Dynamic Island, iPhone 14 Pro ve Pro Max modelinde var. Fakat yeni iPhone ailesinde standart hale gelecek görünüyor.

iphone 15

Yeni iPhone’da olan diğer değişiklik ise USB-C bağlantı noktası. USB-C portu Pro modelinin sızıntılarında ortaya çıkmıştı. Avrupa Birliği telefonlarda, tabletlerde, kameralarda ve diğer tüketici elektroniği cihazlarda ortak şarj portu kullanımı kararını aldı. 2024 sonuna kadar üreticilerin yeni çıkacak tüm ürünlerinde USB-C’yi kullanması gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone’larda USB-C’ye geçmesi şaşırtıcı bir durum değil.

iphone 15

Telefonun ana kamera tasarımında herhangi bir değişiklik yok görünüyor. Çapraz olarak konumlandırılmış iki tane sensörden oluşan kamera olacak. Üçüncü kamera Pro modellerinde kullanılacak. Raporlananlara göre iPhone 15’te ekran 6.2 inç olacak. Mevcut iPhone 14’ün ekranının 6.1 inç olduğunu sizlere hatırlatalım. Yeni iPhone’da ekran biraz daha büyük. Sonuç olarak bu görseller birer sızıntı ve doğrulamanın herhangi bir yolu da yok. Bu yüzden Apple belki değişiklikler yapabilir ve farklı şeyler görebiliriz.

Galaxy S23 Ultra ekranı ne kadar kaliteli? İşte son testler!