Apple hava durumu uygulaması dünya çapında çöktü!

Apple

Eğer bugün iPhone veya iPad’inizden hava durumuna baktıysanız ve uygulamada hatayla karşılaştıysanız, kesinlikle cihazınızda veya bağlantınızda sorun yoktu. Apple hava durumu uygulaması dünya çapında kesinti yaşadı.

Apple‘ın hava durumu uygulaması çöktü ve bu durum dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları etkiledi. Birçok kişi, iPhone ve iPad’lerinden saatlerce hava durumu bilgilerine ulaşamadı, uygulamada herhangi bir şey görüntülenmedi. İşin ilginç yanı bu durum genel olarak iPhone ve iPad’leri etkilemiş görünüyor. Sosyal medya ve farklı topluluklarda yazanlara göre MacBook ve Apple Watch’lar dahil olmak üzere diğer Apple cihazlarda hava durumu bilgilerinin gösterildiği belirtiliyor. Neyse ki, Apple duruma müdahale etti ve problemi çözdü.

Apple’ın gelecek planları belli oldu

Şirketin iPhone hakkındaki yeni planları su üzerine çıktı. Ekran analisti Ross Young’a göre Cupertino merkezli dev, ekran altı Face ID’yi iPhone 17 Pro ile kullanıcılara sunmayı planlıyor. Young daha önce bu teknolojinin iPhone 16 Pro’da geleceğini ileri sürmüştü, fakat sonradan yaptığı açıklamada sensör sorunları olduğundan söz etmişti. Bu durum sadece analistin söyledikleriyle sınırlı değil, Kore medyasında paylaşılan yeni bir rapor aynı durumu doğruladı. Bu rapora göre şirket, ekran altı Face ID teknolojisinde bir takım sorunlarla karşı karşıya ve halen tam olarak çözüm bulmuş değil. Raporda ekran altı Face ID’nin iPhone 15 Pro ve Pro Max için planlandığı, fakat problemlerden dolayı bu teknolojinin ertelendiği vurgulanıyor.

apple

iPhone 15’ten söz açılmışken, bu sene çıkacak olan tüm iPhone modellerinde Dynamic Island standart olacak. Bununla birlikte Lightning portu yerini ise USB-C’nin alması bekleniyor. Ancak USB-C konusunda birbirini yalanlayan dedikodular da ortaya çıktı. Aynı durum iPhone 15 RAM iyileştirmesi için de geçerli. Bazı kaynaklara göre teknoloji devi, bu sene RAM’de herhangi bir değişiklik yapmayarak, maliyeti düşürmek istiyor. Neler olacağını ise yeni iPhone’lar duyurulduğunda göreceğiz.

Midjourney yeni özelliğiyle gerçekçi görseller oluşturuyor