iPhone 15’te USB-C olabilir! Ancak her şarj kablosuyla uyumlu olmayacak!

123 7

iPhone 15 hakkında neredeyse her gün farklı bir iddia gündeme geliyor. Yeni iPhone tuşsuz tasarıma sahip olacak, yeni pil teknolojisi içerecek derken Lightning yerine USB-C’nin kullanılacağı söyleniyor. Burada parantez açmamız gerekli, çünkü Apple’ın USB-C portu için bir takım planları var.

Avrupa Birliği geçtiğimiz aylarda akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar, kamera ve birçok tüketici elektroniği ürününde ortak bir bağlantı noktasının kullanılması gerektiği yönünde karar almıştı. 2024 sonuna kadar üreticilere de zaman tanındı. Apple‘ın iPhone’da ve diğer ürünlerinde Lightning yerine USB-C’ye geçmesi gerekiyor. iPhone’da bu durumun gelecek sene olacağı düşünülüyordu, fakat farklı kaynaklar iPhone 15’te USB-C’yi görebileceğimizi belirtiyor.

Weibo’da paylaşılan taze bir rapora göre iPhone 15 serisinde USB-C olacak. Fakat rapor Apple’ın kısıtlama planı olduğunu, her şarj kablosunun ya da aksesuarın uyumlu olmayacağını belirtti. Kısaca Apple kısıtlama yapmanın yolunu bulmuş.

iphone 15

Kaynak, iPhone 15’in USB-C portuna ve kutuda yer alan kabloda, Lightning’teki gibi doğrulama çipine yer vereceğini söylüyor. Bu şekilde yeni telefonlarda kullanılacak farklı şarj kabloları, aksesuarları üzerinde kontrol sağlamayı amaçladığını belirtiyor.

Apple, Lightning uyumlu ürünlerin ve aksesuarların üretimi, satışı için üçüncü parti üreticilere lisans veriyor. Şimdiye kadar da bu işten güzel bir gelir elde etti. Aynı stratejiyi USB-C üzerinden sürdürmesi de şaşırtıcı değil.

Apple Watch X özellikleri ile soru işareti yaratıyor