iPhone 15’in çıkışı TSMC’ye yarayacak

iphone 15

iPhone 15’in çıkışı 3-4 aylık bir süre kalmışken, şimdiden cihazdan beklentiler oldukça yüksek. Apple’ın gelir artışının bu seriyle bir hayli artması beklenirken aynı zamanda TSMC’de bu sayede oldukça kazançlı olacak.

iPhone 15 yeni bir tasarım, çentiğe veda ve bir dizi yenilikçi yeni özellikle önceki nesle göre büyük bir yükseltmelerle gelmesi bekleniyor. Apple’ın satış beklentileri de yüksek ve şirket bunu iş ortaklarına verdiği siparişlere de yansıtıyor. Apple’ın tedarikçilerinden biri olan TSMC’nin, A16 ve A17 Bionic sayesinde bu yılın üçüncü çeyreğinde %11’lik bir gelir artışı görmesi bekleniyor. 

 iPhone 15

TSMC’nin A16 ve A17 Bionic çipleri sayesinde bu yılın üçüncü çeyreğinde %11’lik bir gelir artışı görmesi bekleniyor. TSMC , gelişmiş 3nm sürecini kullanarak iPhone 15Pro ve iPhone 15 ProMax için özel olarak Apple’ın A17 Bionic’ini üretecek . Şirketin ikinci çeyrekte 17 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor ve Apple, iPhone 15 lansman etkinliğine hazırlanırken şirketten 3nm yonga siparişlerini artırmasını isteyebilir. Bu, TSMC’nin büyüme hedefine ulaşmasını sağlayacak.

TSMC’nin bu anlaşmadan ne kadarlık bir pay alacağına dair ayrıntılar paylaşılmazken. önceki raporlar Apple’ın 3nm çip kapasitesinin %90’ını güvence altına aldığını ve 2nm çipler için ilk müşterilerden biri olmaya hazır olduğunu belirtiyordu. Son raporlara göre Apple, yıllık gelirin %23’ünü oluşturan TSMC’nin en büyük müşterisi olmaya devam ediyor. 

WhatsApp, için yeni özellik geliyor