WhatsApp, için yeni özellik geliyor

WhatsApp yeni özelliği, kendinize mesaj göndermeyi kolaylaştıracak

WhatsApp , kullanıcıların sohbetlerinde ve gruplarında mesajları sabitlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Şu anda Google Play Beta Programı aracılığıyla sunulan 2.23.13.11 sürümü güncellemesi bu işlevi getiriyor.

Whatsapp yeni sabitleme özelliğiyle, kullanıcılar belirli mesajları vurgulayarak gelecekte başvurmak üzere kolayca erişilebilir hale getirebilecekler. Sabitlenen mesajlar, görüşmenin en üstünde kalacak ve önemli bilgilerin veya duyuruların diğer mesajlar arasında gözden kaçmaması sağlanacak. Bu özelliği diğerlerinden ayıran şey, bir mesajın sabitleneceği süreyi seçme yeteneğidir. Kullanıcılar üç farklı zaman diliminden birini seçme seçeneğine sahip olacak: 24 saat, 7 gün ve 30 gün. Bu esneklik, bireylerin iğneleme süresini ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre uyarlamasına olanak tanıyor.

WhatsApp

Bunun ile beraber WhatsApp, kullanıcıların istedikleri zaman, hatta seçilen süre sona ermeden önce bir mesajı sabitlemelerini sağlayan otomatik sabitlemeyi kaldırma mekanizmasını bünyesinde barındırıyor. Bu kontrol seviyesi, kullanıcıların sabitlenmiş mesajlarını etkili bir şekilde yönetmelerini sağlar. Sabitlenmiş mesajların tanıtılması, düzenli ve güncel konuşmaların sürdürülmesine hizmet eder. WhatsApp, önemli bilgileri belirgin bir şekilde göstererek, sohbetler ve gruplar içindeki önemli içeriğin erişilebilirliğini ve görünürlüğünü iyileştirmeyi amaçlıyor. Yaklaşan bir güncellemede beta test kullanıcılarına sunmayı planlıyor. 

WhatsApp ayrıca alt gezinme çubuğu sorunu için düzeltmeler içeren bazı beta güncellemeleri üzerinde çalışıyor , kaydırarak gezinme özelliğini sunuyor ve Android’de medya seçici deneyimini geliştiriyor . Ek olarak, genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için yüksek kaliteli bir fotoğraf paylaşma seçeneği sunuluyor.

Qualcomm, iki yeni modem yonga setini tanıttı