iPhone 15 Pro’ların altın rengi olmayacak

iPhone 15

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te paslanmaz çelik çerçeve yerine titanyum çerçevenin olması bekleniyor. Apple yaptığı malzeme değişikliğiyle birlikte yeni renk seçenekleri sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında MacRumors sitesi Apple’ın iPhone 15 Pro‘lar için kullanmayı planladığı koyu mavi renk seçeneğini ortaya çıkarmıştı. Aslında site bu konuda sızıntı kaynağı olan Unknownz21 ile iş birliği yapmıştı. 9to5Mac’in haberine göre iPhone 15 Pro’larda yeni renk olarak koyu mavi ve titanyum grisi olacak. Böylece MacRumors’un de iddiası doğrulanmış oluyor. Uzay siyahı ve gümüş grisinin de renk seçenekleri arasında olması bekleniyor.

Kaynak yeni iPhone Pro’larda altın renginin olmayacağını açıkladı. Altın rengi Çin gibi pazarlarda popüler olan ve Apple’ın bu yüzden Pro modellerinde uzun zamandır sunduğu bir seçenekti. Teknoloji devinin bu sene altın renginden vazgeçtiği belirtiliyor. iPhone 15 ve Plus’ın siyah, yeşil, mavi, sarı ve pembe renklerle satışa çıkması bekleniyor.

iphone 15 pro

Bir analist raporuna göre iPhone 15 Pro Max kamera sensöründen dolayı gecikecek ve beklenenden daha ileri tarihte çıkacak. Pro Max modelinde 6x yakınlaştırma sağlayacak olan yeni bir periskop kameranın olacağı belirtiliyor. Bu kamera sadece Pro Max’e özel olacak. iPhone 15 Pro’da söz konusu kamera yok. Standart iPhone 15’lerde ise ultra geniş ve geniş açılı kameralar var, fakat telefoto kamera bulunmuyor.

Kaynak Sony’nin Pro Max’e ait görüntü sensörünü zamanında gönderemeyeceğini ve bu yüzden de telefonun gecikmeli çıkacağını ifade ediyor. Sony uzun zamandır iPhone’ların kamerasından sorumlu. Daha önce ITHome tarafından paylaşılan yakın tarihli raporda Sony’nin kamera üretiminde zorlanmaya başladığı ve bu yüzden TSMC ile iş birliği yaptığı ileri sürülmüştü. Apple’ın kamera üretiminde Sony’e baskı yaptığı söylenmişti.

Gran Turismo :  Bu filmde göreceğiniz şeylerin %95’i gerçek