iPhone 15’lerin Montajı Brezilya’da Yapılıyor

iphone 15 plus

Apple ithalat vergilerini azaltmak ve tedarik zincirini çeşitlendirmek amacıyla üretim stratejisinde değişikliğe gitti. Teknoloji devi iPhone 15’lerin montajını Brezilya’ya taşıdı.

MacMagazine tarafından paylaşılan habere göre iPhone 15‘lerin Brezilya’daki montajı Sao Paulo’daki Foxconn tesisinde gerçekleşiyor. Apple böylece elektronik ürünlere uygulanan ve maliyeti şişiren yüksek ithalat ücretini azaltmayı amaçlıyor. Teknoloji devi iPhone 15’in Brezilya’daki fiyatını düşürmedi. Telefonun 128 GB’lık başlangıç modeli yaklaşık 7300 Brezilya realinden (Yaklaşık 1460 dolar) satılıyor. Brezilya’daki fiyat, Amerika’daki fiyatın neredeyse iki katı.

Apple bir yandan Çin’e olan bağımlılığından kurtulmak istese de, iPhone 15 Plus, Pro ve Pro Max halen Çin’de üretiliyor. Bu arada sektörden bazı eleştirmenler Apple’ın iPhone 16 üretimini ve montajını da Hindistan’la Brezilya’ya taşıyacağını ileri sürdü.

iphone 15

iPhone 16 serisinden söz etmişken, yeni iPhone’larda yeni renk seçeneklerinin olacağını da belirtelim. Apple hakkında paylaştığı sızıntılarla tanınan Majin Bu, iPhone 16 Pro modellerinin çöl sarısı ve titanyum grisi isimli iki yeni renk seçeneğiyle satışa çıkacağını iddia etti. Çöl sarısı iPhone 14 Pro’nun altın rengine benzer ancak biraz daha koyu olacak. Titanyum grisinin de iPhone 6’da bulunan uzay grisi tonuna benzeyeceği söyleniyor.

Piyasadaki 15 Pro’larda natürel, siyah, beyaz ve mavi titanyum olmak üzere 4 renk seçeneği bulunuyor. iPhone Pro modellerinde en fazla 4 renk yer aldı. Siyah ve beyaz titanyum renklerinin iPhone 16 Pro’lara taşınması yüksek ihtimal. Çünkü Apple temel renkleri her zaman kullandı. Natürel ve mavi titanyumun elenmesi, yerlerine çöl sarısı ve titanyum grisinin gelmesi muhtemel görünüyor.

OnePlus Ace 3V Performans Testinde Görüldü