Rapor: iPhone 15 Pro’lar yüksek fiyatla satışa sunulacak

123 6

iPhone 15 serisinin tanıtılmasına az zaman kaldı. 12 Eylül’de yeni iPhone’ları ve muhtemelen Apple Watch’ları göreceğiz. Tanıtım etkinliğinin yaklaşması dedikodu kazanında kaynayan söylentilere engel olmuyor. Aksine söylentilerin sayısı daha da artıyor. Çin’den gelen bir rapor iPhone 15 Pro’ların pahalı olacağını ileri sürdü.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in beklenenden daha yüksek fiyatla satışa çıkacağı birkaç kere gündeme geldi. Çin’in sosyal medyası Weibo’da ortaya atılan bir iddia yeni iPhone Pro’ların yüksek fiyatla piyasaya sürüleceğini bir kere daha onayladı. Kaynak her iki modelin en az 100 dolar daha pahalı olacağını söylüyor. iPhone 14 Pro’nun başlangıç modeli 999, iPhone 14 Pro Max’in başlangıç modeli 1099 dolardan satılıyor. Eğer yeni söylenti doğruysa iPhone 15 Pro 1099, Pro Max de 1199 dolardan satışa sunulabilir.

Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman bu sene başında paylaştığı raporda iPhone 15 Pro’ların yüksek fiyatlı olabileceğini bildirdi. Analist Jeff Pu, yeni iPhone Pro’ların, iPhone 14 Pro’lardan daha pahalıya satışa çıkabileceğini ileri sürdü. Pu özellikle de yeni Pro Max’in beklenenden daha yüksek fiyata sahip olabileceğine dikkat çekmişti.

iphone 15 pro

İngiliz bankası Barclays analisti Tim Long da 100 ile 200 dolarlık fiyat artışı olabileceğini öngörmüştü. DigiTimes da yayınladığı bir raporda yine 100 ile 200 dolarlık artış olabileceğini söylemişti. Weibo’daki söylenti önceki iddialarla aynı yönde ve hepsini de doğruluyor. iPhone 15 Pro’ların fiyatları artsa da standart modellerin ise iPhone 14 ve Plus’la aynı fiyatta olması bekleniyor.

Sonuç olarak piyasaya sürülmemiş, gelecek nesil iPhone’larla ilgili fiyat tahminlerine her zaman şüpheyle bakmak gerekiyor. Bu öngörüler değişebilir ve doğru olmayabilirler. Örnek verecek olursak, Apple’la ilgili söylediği birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların pahalı olacağını tahmin etmiş, ancak telefonlar bir önceki modelle aynı fiyatla satışa çıkmıştı.

Samsung’un Galaxy Z serisi Galaxy Note serisini aratmıyor