Bitcoin’e Grayscale-SEC dopingi

Grayscale

Grayscale, SEC davasını kazanmasıyla birlikte Bitcoin 11 gün boyunca devam ettirdiği yatay hareketine son verdi. Bitcoin 26.000$ seviyelerinden 28.140$ seviyelerine kadar yükseldi,  Ethereum da 1.745$ seviyelerini test etti.

Bilindiği üzere bir seneden uzunca süre önce SEC, Grayscale’ın Bitcoin Trust’ı (GBTC) ETF’e dönüştürme girişimini reddetmişti. Bu kararı doğru bulmayan Grayscale ise konuyu mahkemeye taşımıştı. Uzun uğraşlar sonucu mahkeme kararını SEC’in başvuruyu yeniden gözden geçirmesi yönünde verdi. Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan davasından zaferle ayrılırken, mahkemenin verdiği bu karar ile ABD spot Bitcoin ETF’ine bir adım daha yaklaştı. Bu gelişme ile birlikte Bloomberg analisti, spot Bitcoin ETF’inin onaylanma ihtimalini %75 olarak gördüğünü belirtti. Geçtiğimiz ay da Ripple ile davasını kaybeden SEC, davalarda darbe almaya devam ederken ABD Kongre Üyesi Warren Davidson SEC Başkanı Gary Gensler’ın görevden alınması için çağrı yaptı.

Grayscale

Dün makro gündem yoğundu. ABD 2023 yılının ikinci çeyreğine ilişkin yıllıklandırılmış büyüme verisi  %2,4’ten %2,1’e revize edildi. Bununla birlikte birinci çeyrekte %4,9 artış kaydeden çekirdek kişisel tüketim harcamaları, bu dönemde %3,7 artarak enflasyonist baskıların hafiflediğine işaret etti. Diğer veri ise ADP özel sektör istihdam verisiydi. Veri Ağustos’ta 177 bin kişi ile piyasa beklentilerinin altında artış göstererek işgücü piyasasının ivme kaybettiğine işaret etti. Gelen bu makro verilerle birlikte piyasa Eylül ayında FED’in faizi sabit bırakmasını %88,5 oranında bekliyor. Son olarak yarın yatırım şirketi Bitwise’ın spot Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin karar verilecek. Kararın ertelenmesi beklenirken, olumlu bir gelişme Bitcoin’deki yukarı yönlü hareketi desteklemeye devam edebilir.

Haber akışının ve makro verilerin yoğun olduğu şu günlerde kripto piyasasının toplam değeri Bitcoin önderliğinde gelen yükselişle 1,06 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Yeni günde Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerde karışık bir seyir hakim. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan CYBER %14’lük yükselişle liderliği alırken, %11 artışla TROY ikinci olarak en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar. Bitcoin’e Grayscale – SEC dopingi.

Teknolojide insan kaynağı ihtiyacına uzman ekip çözümü