Rapor: iPhone 15’lerin tahmini fiyatları belli oldu

123 36

Analist Tim Long, iPhone 15’lerin tahmini fiyatlarını paylaştı. Long’a göre yeni Pro modelleri, iPhone 14 Pro’lara göre daha pahalı olacak. Analist söz konusu bilginin Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle yapılan görüşmelere dayandığını söyledi. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara yakından bakalım.

İngiliz bankası Barclays analisti Tim Long dikkat çekici bir rapor yayınladı. Analiste göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacak. Yeni Pro Max ise iPhone 14 Pro Max’ten 100 ile 200 dolar daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak. Tim Long standart modellerin fiyatlarında değişiklik olmayacağını, aynı kalacağını düşünüyor.

Tim Long’un tahmini iPhone 15 fiyatları şu şekilde:

-iPhone 15: 799 dolar (iPhone 14’le aynı fiyat)
-iPhone 15 Plus: 899 dolar (iPhone 14’le aynı fiyat)
-iPhone 15 Pro: 1099 dolar (iPhone 14 Pro’nun fiyatı 999 dolar)
-iPhone 15 Pro Max: 1299 dolar (iPhone 14 Pro Max’in fiyatı 1099 dolar)

iphone 15

Söylentilere göre yeni Pro Max modelinde 6x’e kadar yakınlaştırma sağlayan periskop kamera yer alıyor. Bu kamera Pro modelinde ise olmayacak. Tim Long, periskop kameranın yeni Pro Max’in malzeme fiyatına yaklaşık 50 dolar eklediğini varsayıyor. Bunlar dışında yeni Pro modellerinde çok işlevli düğmenin olacağı ileri sürülüyor. Titreşim/sessize alma anahtarının yerine gelen bu düğmeye fotoğraf çekmek, video kaydı başlatmak gibi farklı eylemler atanabilecek. İddialara göre bu düğmenin de maliyeti arttırdığı belirtiliyor.

Kısa süre önce DSCC (Display Supply Chain Consultants) tarafından paylaşılan bir raporda yeni iPhone fiyatlarının 100 dolar pahalı olabileceği belirtildi. Bloomberg de geçen gün yayınladığı haberinde yeni iPhone Pro’ların beklenenden daha yüksek fiyatla satışa çıkacağını öne sürdü. Kısa süre önce teknoloji analisti Jeff Pu özellikle yeni Pro Max’in tahmin edilenden pahalı olacağını söyledi.

Sonuç olarak piyasaya sürülmemiş, gelecek nesil iPhone’larla ilgili fiyat tahminlerine her zaman şüpheyle bakmak gerekiyor. Bu öngörüler değişebilir ve doğru olmayabilirler. Örnek verecek olursak, ünlü analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların pahalı olacağını tahmin etmiş, ancak telefonlar bir önceki modelle aynı fiyatla satışa çıkmıştı.

15 inç’lik MacBook Air satışları beklentilerin oldukça altında kaldı