iPhone 15’lerin kaç GB RAM’le geleceği ortaya çıktı

iphone 15

iPhone 15’lerdeki RAM değeri uzun zamandır tartışma konusu oldu. Dedikoduların bazılarında RAM değişikliği olmayacağı belirtilirken, farklı kaynaklardan gelen başka iddialarda tam tersi ileri sürülüyordu. Tanıtıma az süre kalmışken tedarik zinciri kaynaklarından gelen yeni bir rapor telefonlarda kaç GB RAM’in olacağını gün ışığına çıkardı.

Güney Kore’den gelen ve tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapora göre iPhone 15 Pro’larda 8 GB RAM yer alacak. Standart modellerde yani iPhone 15 ve Plus’ta ise 6 GB RAM bulunacak. Kaynak Apple’ın LPDDR4 yerine LPDDR5 RAM kullanacağını vurguluyor. Bunlar dışında ise rapor USB-C’nin standart hale geldiğine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz senenin sonundan beri RAM konusunda birbirinin tam tersi spekülasyonlar ortaya atıldı. Apple’ın yüksek maliyeti biraz daha azaltmak için RAM’i değiştirmeyeceği söyleniyordu. Bazı analistler ve farklı kaynaklar RAM’in yenileneceğine dair raporlar paylaştı. Sonuç olarak RAM’le ilgili gelişmeler yılan hikayesine dönmüştü. Fakat son dönemde çıkan dedikodularda RAM’de değişiklik yapılacağı vurgulandı. Yeni rapor da iPhone 15 ailesinde RAM değişikliğini tekrardan onaylıyor.

iphone 15

Söylenenlere göre Apple, yeni iPhone’ları beklenenden biraz daha yüksek fiyatla satışa sunacak. Özellikle iPhone 15 Pro Max’in pahalı olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde analist Jeff Pu, yeni Pro Max’in yüksek satış etiketine sahip olacağını öngördü. Jeff Pu dışında birkaç analist daha bu durumu dile getirdi.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. iPhone 15’lerde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

15 inç’lik MacBook Air satışları beklentilerin oldukça altında kaldı