Apple, iPhone 15 Pro’ları yüksek fiyattan satmayı planlıyor

iPhone 15 Pro

Bloomberg’in yeni raporuna göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max’i tahmin edilenden daha yüksek fiyatla piyasaya sürebilir. İşte tüm detaylar…

Konuyu bilen ve her zamanki gibi ismi açıklanmaya kaynaklara göre Apple, genel olarak akıllı telefon pazarında öngörülen düşüşe rağmen iPhone 15 Pro‘ları yüksek fiyatla satmak ve gelirini artırmak istiyor. Aslında benzer söylentiler daha önce de gündeme geldi. Dynamic Island ve 48 MP kamera tüm iPhone 15 serisinde yer alacak. Apple’ın yeni Pro modellerini, Standart ve Plus’tan ayırmak için bir dizi yeni özelliğe ihtiyaç duyduğu ve bu durumun maliyeti artırdığı ileri sürülüyor.

Teknoloji analisti Jeff Pu geçtiğimiz Mart ayında yayınladığı öngörü raporunda iPhone 15 Pro modellerinin beklenene göre daha pahalı olacağını belirtmişti. Pu, birkaç önce paylaştığı yeni araştırma notunda da Pro Max’in yüksek fiyatla satılacağını ayrıca vurguladı. Ocak ayında Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da da iPhone 15 Pro ve Pro Max’in fiyatının yüksek olacağı ileri sürülmüştü. Weibo’daki kaynak, Apple’ın kâr elde etmek için fiyatları artırmak zorunda kalacağını söylemişti. Apple, 6 nesil boyunca Pro modellerinin başlangıç fiyatlarını değiştirmemeyi başardı. Sonuç olarak işin içeriğine kâr marjı girdiğinde fiyatlar değişebiliyor.

iphone 15 pro

iPhone 15 ailesinin Eylül ayında düzenlenmesi beklenen etkinlikte duyurulması bekleniyor, ancak Pro modelleri sınırlı sayıda satışa sunulabilir. Birkaç gün önce The Information tarafından paylaşılan haberde, yeni iPhone Pro’ların ekran üretiminde sorunlar olduğu bildirildi. Yeni Pro modelleri, iPhone 14 Pro’lara göre daha ince çerçevelere sahip. Problemin de çerçeve boyutundaki azalmanın olduğu belirtiliyor. Apple’ın tedarikçileri çerçeve boyutunu küçültmek için yeni ekran üretim süreci kullanıyor ve bu süreç LG Display tarafından üretilen ekranlarda soruna neden oldu.

Bank of America’nın analistlerinden biri olan Wamsi Mohan da, iPhone 15 ailesinin birkaç haftalık gecikme yaşayabileceğini söyledi, fakat nedeni hakkında bir şey demedi. Büyük ihtimalle Mohan ekran üretimindeki sorunları öğrendi ve bunun çıkış tarihini etkileyeceğini düşündü. Yeni iPhone’ların Ağustos ayında seri üretime girmesi bekleniyor.

İddia: Yeni Apple Watch Ultra daha hafif olacak