iPhone 15 Pro Max daha yüksek fiyatla satışa çıkacak

123 6

iPhone 15 Pro Max hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Söylenene göre yeni model, iPhone 14 Pro Max’in başlangıç fiyatından daha pahalı olacak.

Teknoloji analisti Jeff Pu son günlerde gündemi resmen bombaladı. Ünlü analist yeni bir makale paylaştı. Bu makalede iPhone 15 Pro Max’in fiyatını ele alan Pu, yeni telefonun iPhone 14 Pro Max’in başlangıç fiyatına göre daha pahalı olacağını söyledi. iPhone 14 Pro Max’in başlangıç fiyatı 1.099 dolar. Aslında Jeff Pu, iPhone 15 ailesinin fiyat olarak daha yüksek olmasını bekliyordu. Fakat ilk defa Pro Max’i ayrı olarak dile getirdi ve tahmin ettiğinin de üstünde fiyatla çıkabileceğini vurguladı. Jeff Pu, yüksek fiyatın nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

İddialara göre iPhone 15 Pro Max ve Pro arasında önemli kamera farkı olacak. Pro Max’in periskop kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu kamera önceki modellerinden hepsinden çok daha iyi yakınlaştırma yeteneğine sahip. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar. Periskop kameranın yüksek fiyatta etkili olması muhtemel.

iphone 15

Yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre iPhone 15 Pro Max isim değişikliği geçirip, iPhone 15 Ultra adıyla çıkabilir. Rapor, Apple’ın bir süredir isim değişikliğini planladığını söyledi. Bunlarla birlikte yeni bir renk seçeneğinin olacağından bahsediliyor. Fakat bu rengin ne olduğu ya da sadece Ultra modeline mi özel olacağı belli değil. Ultra modeli dedikoduları daha önce iPhone 16 serisiyle birlikte gündeme geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya atılan bir iddiada iPhone 16 Ultra’nın gelebileceği ileri sürülmüştü. Söylentide Ultra modelinin uzun zamandır şirketin gündeminde olduğu belirtiliyordu. Mark Gurman da, iPhone 16 Ultra’nın çıkabileceğini iddia etmişti. Gurman, Ultra’nın Pro modelleri dışında satılmayacağını, Pro Max’in yerini alabileceğini belirtmişti.

iPhone 16 Pro’larda katı hal düğmesi olmayabilir