Rapor: iPhone 15 serisinin ekran sorunları çözüldü

123 30 1

Geçtiğimiz günlerde ileri sürülen iddiada iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ekran üretiminde sorun olduğu ve bu iki modelin sınırlı sayıda satışa çıkabileceği söylenmişti. Hatta farklı bir dedikoduda ekrandaki sorunların iPhone 15 serisini kapsadığı, telefonların gecikmeli olarak piyasaya sürülebileceği belirtilmişti. Yeni bir raporda ekran üretimindeki problemlerin çözüldüğü ve sevkiyatın yüksek olacağı ifade ediliyor.

DSCC (Display Supply Chain Consultants) tarafından paylaşılan yeni rapor, LG Display’in üretim sorunlarının üstesinden geldiğini ve erkan siparişlerinin arttığını vurguluyor. Raporda ayrıca Haziran – Ağustos aylarını kapsayan dönemde iPhone 15 için verilen bileşen siparişinin, iPhone 14 siparişleriyle karşılaştırıldığında daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Görünüşe göre LG Display, Selfie kamerası ve Face ID için ekranda kesim yaptığında (Dynamic Island için) siyah nokta problemiyle karşı karşıya geliyordu. Bu siyah noktalar büyüyordu. Sonuç olarak LG problemi çözmüş. Birkaç gün önce ekran sorunlarını gündeme getiren dedikoduda, ekranların metalle kaynaştırıldığı işlem sırasında güvenilirlik testlerinde başarısız olduğu söylenmişti. Apple’ın duruma müdahale edip, ekran tasarımını değiştirmeye başladığı ileri sürülmüştü.

iphone 15

DSCC’nin raporunda iPhone 15 fiyatlarının 100 dolar daha yüksek olabileceği ve USB-C bağlantısının standart olduğu yeniden onaylanıyor. Fiyatlarla ilgili bir durum daha var, Bloomberg geçen gün yayınladığı haberinde yeni iPhone Pro’ların beklenenden daha yüksek fiyatla satışa çıkacağını belirtti. Kısa süre önce teknoloji analisti Jeff Pu özellikle yeni Pro Max’in tahmin edilenden pahalı olacağını söyledi. Jeff Pu sicili sağlam ve birçok öngörüsü doğru çıkan biri.

iPhone 15 ailesinin Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Yeni iPhone’larla birlikte Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra ve USB-C destekli AirPods Pro 2’nin de duyurulacağı tahmin ediliyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri daha pahalı olacak