Google Maps’e güvendi, uçurumdan uçtu

Google Maps

Google Maps’in Amerika’da bir sürücüyü dokuz yıl önce çöken bir köprüye yönlendirdiği, bu yüzden ölümlü bir kazaya sebebiyet verdiği iddia ediliyor.

Navigasyon cihazları ve Yandex, Google Maps gibi harita programları bugün trafikte sürücülerin olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Ancak bu uygulamalara gereğinden fazla güvenmek bazen ciddi problemlere de sebep olabiliyor. Nitekim bu hafta ABD’de görülmeye başlayan bir dava, bu fazla güvenin nelere yol açabileceğini gözler önüne seriyor. ABD’de arabayla yolda giderken yıkık bir köprüden aşağı uçan adamın ailesi, Google Maps’in kendisini yanıltarak uçuruma sürüklediğini iddia ederek Amerikalı internet devine dava açtı.

Google Haritalar

Philip Paxson adlı sürücü, Jeep Gladiator marka otomobiliyle giderken 6 metre yükseklikteki yıkık bir köprüden aşağı uçtu ve bunun sonucu olarak aracının içinde boğularak hayatını kaybetti. Şimdi Philip Paxson’ın ailesi bu trajik ölüm sebebiyle Google’ı suçluyor.  Çünkü Google Maps uygulamasında o bölgeye dair bilgilerin güncellenmediği, bu yüzden de kazanın yaşanmasından dokuz yıl önce çöken köprünün hala aktif gibi göründüğü iddia ediliyor. Dahası Google’ın 2020 yılında bu konuda bir şikayet aldığı ama buna rağmen yol tariflerinde bu köprü üzerinden güzergah çizmeye devam ettiği söyleniyor. Bölgenin yerlisi olmadığı için bu durumdan haberdar olmayan Philip Paxson’ın Google Maps’in kendisine çizdiği güzergahı takip ederken, bu uygulamanın tuzağına düşüp köprüden aşağı uçtuğu iddia ediliyor.

Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ailenin acısını paylaştıkları ve Maps uygulamasında sundukları hizmeti geliştirmek için çalışmalarını sürdürdükleri ifade edildi.

vivo iki yeni katlanabilir telefon hazırlıyor