iPhone 16’nın Kamera Tasarımı Hap Şeklinde Olacak

iphone 15 pro model unselect gallery 1 202309 FMT WHH e1701349929102

Apple çapraz kamera tasarımına veda etmeye hazırlanıyor. iPhone 16’da kamera tasarımı farklı olacak. İşte detaylar…

MacRumors sitesinin haberine göre iPhone 16‘nın son prototipi hap şeklinde kamera çıkıntısına sahip. Ana kamera ve ultra geniş kamera sensörleri ise dikey olarak konumlandırılmış. Flaş hap şeklindeki çıkıntının dışında bulunuyor. Apple bu noktada iPhone X gibi eski modellerden ilham almış diyebiliriz. iPhone X’in kamera tasarımı böyleydi. MacRumors yeni tasarımın nasıl göründüğüne dair görseller hazırlayıp, paylaştı.

iphone 16 1

Apple’ın dikey kamera düzeniyle birlikte standart iPhone 16 modellerine uzamsal video desteğini getirmesi bekleniyor. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus çapraz kamera tasarımına sahip ve uzamsal video çekemiyorlar. Bahsettiğimiz video özelliği iPhone 15 Pro ve Vision Pro gözlüğüyle sınırlı.

iphone 16 2

Apple analisti Ming-Chi Kuo da iPhone 16‘larda kapsamlı yapay zeka özelliklerinin ve önemli tasarım değişikliklerinin olmayacağını açıkladı. Kuo, “Yapay zeka ve tasarımdaki köklü yeniliklerin en erken 2025’te sunulacağını düşünüyorum. O zamana kadar iPhone’un sevkiyatı düşebilir ve ekosistem de zarar görebilir” dedi. Katlanabilir tasarımlar ve yapay zeka özellikleri şu anda üst düzey akıllı telefonlar için iki önemli trend. Apple henüz bu alanlara yönelik ürün piyasaya sürmedi. Kuo bu sebeple sevkiyat hakkında olumsuz konuştu.

iPhone 16’lar için söylenen en önemli donanım değişikliklerinden biri Capture yani yakalama düğmesi olacak. Yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre bu düğme basınca ve dokunmaya tepki verecek. Örneğin kullanıcı düğmeyi sağa veya sola kaydırarak kamerada yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek. Hafif şekilde düğmeye basınca kamera odaklanacak, daha güçlü basınca video kaydı başlayacak. Bu düğme dışında iPhone 16 Pro’nun 6.3, Pro Max’in ise 6.9 inç’lik daha büyük ekrana sahip olması bekleniyor. Şu anda piyasada olan iPhone 15 Pro’nun ekranı 6.1 inç, iPhone 15 Pro Max’in ise 6.7 inç.

Ünlü Fenomenler Xbox’tan Desteğini Çekti