İddia: Samsung’ta iç karışıklık yaşanıyor

samsung

Samsung, Galaxy S23 FE’yi resmi olarak tanıttı. Bir yandan da Galaxy S24 ailesi hakkındaki dedikodular konuşuluyor. Fakat teknoloji devi hakkında yeni iddialar ileri sürüldü. Bu iddialara göre Samsung’ta iç karışıklık söz konusu.

Samsung‘un ismini birkaç gündür manşetlerde görüyoruz. Bunun sebepleri arasında Galaxy S24 ailesi hakkındaki yeni dedikodular ve sızıntılar yer alıyor. Ayrıca Güney Koreli üretici Galaxy S23 FE’yi de duyurdu. Bunlarla birlikte sızıntı kaynağı Revegnus teknoloji devi hakkında dikkat çekici iddialarda bulundu. Dedikodular şirket içinde anlaşmazlığın yaşandığı ve bu yüzden de iç karışıklığın olduğu yönünde. Hatta yöneticilerin güç savaşı içinde olduğu bile iddialar arasında geçiyor.

Söylenenlere göre Samsung’un satış ve pazarlama departmanı önümüzdeki sene Çin’den gelen talebin artacağını öngörüyor ve bu yüzden üretimin artırılmasını istiyor. Ancak şirketin üretim departmanı üretimde büyük kesintiler yapmayı, hatta birkaç üretim hattını durdurmayı planlıyor. Üretim departmanı 2022’nin 2. yarısında görülen krizin yeniden tekrarlanabileceğini düşünüyor ve buna göre önlem almaktan yana.

samsung

Son dönemde bazı şirketlerin üreticilere verdikleri siparişleri iptal ettiğine dair raporlar yayınlandı. Sektör içinden kaynaklar sipariş iptallerini stokların ayarlandığına dair işaret olarak görüyor. Kaynaklara göre mobil pazardaki küresel talep tam toparlanmadığı için üretimi artırmanın henüz zamanı gelmedi. Bu durum üretim departmanının stratejisini biraz daha açıklıyor.

Bomba iddiaya gelelim. Pazarlama ve üretim departmanları arasındaki fikir ayrılığı sadece piyasaya olan bakış açısından kaynaklı değil. İddia sahibine göre Samsung’taki bazı yöneticiler yıl sonu değerlendirmesi yaklaşırken dinamikleri bozmaya çalışıyor. Bunun arkasında ise yöneticiler arasındaki güç savaşı ve şirket politikasına dair sebepler var.

iPhone 15 Pro Max’in kamera lensi durduk yere kırıldı