iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması

iphone 11 pro vs p30 pro

#İŞBİRLİĞİ

Apple yeni nesil iPhone modellerini sonunda tanıttı. Peki yeni iPhone modelleri, ne derece başarılı? İşte iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması.

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Apple merakla beklenilen yeni amiral gemisi modelini geçtiğimiz gün tanıttı. iPhone XS Max’ın devamı niteliğindeki yeni modeli iPhone 11 Pro Max ismiyle karşımıza çıktı. Peki yeni iPhone modeli gerçek anlamda pro mu?

Bu yazımızda iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması ile hangi cihazın daha “Pro” olduğunu gözler önüne sereceğiz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan karşılaştırmamıza başlayalım.

apple etkinliği p

Tasarımda P30 Pro bir adım önde

iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması için ilk kriterimiz tasarım. Malum Apple son birkaç senedir tasarım anlamında çok fazla yol kat edemedi. iPhone X ile başlayan çentikli tasarım çizgisi iPhone 11’le devam ediyor. Apple üst üste 3. yılda da tasarımını değiştirmedi.

P30 Pro’da ise su damlası çentikli bir tasarım çizgisi mevcut. Bu tasarımda çerçeveler daha ince olduğu için ekran gövde oranı da daha yüksek. Üstelik göze daha hoş gelen bir çizgide olduğu da inkar edilemez.

Arka yüzlere baktığımızda ise Apple’ın eleştiri alan bir kamera dizilimine sahip olduğunu görüyoruz. Açık konuşmak gerekirse kameraların bu şekilde konumlandırılması göze pek de hoş görünmüyor.

Öte yandan Huawei’nin alt alta konumlandırdığı kamera modülü, P30 Pro’ya daha hoş bir görünüm katıyor. Kısacası, tasarım söz konusu olduğunda P30 Pro’nun bir adım önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

huawei p30 pro

iPhone 11 Pro Max gücüyle fark yaratıyor

Apple yeni tanıttığı iPhone 11 modellerinde A13 yonga setini kullanıyor. Bu yonga setinin CPU ve GPU anlamında A12’den daha güçlü olduğu dile getirildi. Fakat oransal veriler sunulmadı. Yani A13’ün A12’den güçlü olduğunu biliyoruz. Lakin ne kadar güçlü olduğu hususunda pek bir bilgimiz yok.

Buna rağmen A12’nin Kirin 980’den daha yüksek bir performansa sahip olduğu inkar edilemez. Doğal olarak A13 de Kirin 980’den çok daha güçlü olacaktır.

Uzun lafın kısası, söz konusu performans olduğunda iPhone 11 Pro Max’ın Huawei P30 Pro’dan önde olduğu söylenebilir.

Elbette şu noktayı da es geçmemek gerekiyor. P30 Pro’nun yapamayıp da iPhone 11 Max Pro’nun yapabileceği bir uygulama yok. Yani iki model de CPU ve GPU performansı açısından kullanıcıların beklentilerine cevap verebilecek nitelikteler.

iphone 11 pro

Kamera konusunda soru işaretleri mevcut

iPhone 11 Pro Max ve Huawei P30 Pro karşılaştırması için bir sonraki kriterimiz ise kameralar. Malum, P30 Pro’nun kamera tarafında ne denli başarılı bir telefon olduğunu biliyoruz. Özellikle fotoğraf söz konusu olduğunda P30 Pro’yu geçen bir model henüz icat edilmedi. (DxOMark puanına göre)

Rakamlara baktığımızda P30 Pro’da 40 MP, f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7″, PDAF, OIS Periscope 8 MP, f/3.4, 125mm (telephoto), 1/4″, PDAF, OIS, 5x optical zoom, 20 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/2.7″, PDAF, TOF 3D camera özelliklerinde 4’lü ana kamera modülü yer aldığını görüyoruz.

iPhone 11 Pro Max’ta ise 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, OIS, 12 MP, f/2.0, 52mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom, 12 MP, f/2.4, 13mm (ultrawide) özelliklerinde 3’lü ana kamera modülü bulunuyor.

huawei p30 pro 1

Rakamlara baktığımızda P30 Pro’nun çok daha kaliteli bir kamera kurulumuna sahip olduğu söylenebilir. Fakat iPhone 11 Pro Max ile çekilecek olan fotoğraf ve videoları görmeden peşin hüküm vermek pek doğru olmayacaktır.

Batarya, fiyat ve diğer özellikler

Gelelim iki telefon arasındaki bir diğer kritere. Evet batarya ve şarj sürelerini kast ediyoruz.

Huawei, P30 Pro modelinde 4200 mAh kapasitesine sahip bir batarya kullanıyor. Ayrıca bu batarya 40W hızlı şarj teknolojisini de destekliyor. Yani P30 Pro’yu şarja taktığınızda yarım saat içerisinde bataryasının yüzde 70’i doluyor.

iPhone 11 Pro Max’ta ise 3500 mAh’lık bir batarya mevcut. Telefonun desteklediği hızlı şarj teknolojisi ise 18W. Yani her iki anlamda da 11 Pro Max’ın P30 Pro’nun gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Son olarak fiyatlardan da bahsedelim. iPhone 11 Pro Max’ın Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Fakat genel kanı fiyat etiketinin 11000TL civarında olacağını gösteriyor. P30 Pro’yu ise 7000TL civarında fiyatlara satın almanız mümkün. Yani arada muazzam bir fark söz konusu.

Mevcut parametrelerde, bir Apple fanı değilseniz ya da iOS aşkınız yoksa iPhone 11 Pro Max satın almak pek de mantıklı görünmüyor. Elbette yine de tercih sizin.

iPhone XR Türkiye fiyatı düştü