iPhone 15 Pro Max, LG Yapımı Yeni Bir Periskop Lensle Gelebilir

Daha önce iPhone 15 Pro Max’in Apple’ın 2023 serisinde periskop kamera lensi olan ve gelişmiş optik yakınlaştırmadan yararlanan tek akıllı telefon olacağı ortaya çıkmıştı, şimdi ise yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Gelen son raporlara göre iPhone 15 Pro Max’in periskop merceğinde kullanılan OIS aktüatörleri LG Innotek ve Jahwa Electronics tarafından sağlanacak ve iki şirket sırasıyla %70 ve %30 tedarik edecek. Apple, mevcut tedarikçileri Japan Alps ve Mitsumi’yi değiştirecek.

Hem LG Innotek hem de Jahwa, sektörde tanınmış isimlerdir. Jahwa, bilye kılavuzlarına dayalı aktüatörlerde özellikle Samsung Electronics ve Samsung Electro-Mechanics ile çalıştı. Koreli şirketin yaklaşan Galaxy S23 serisi ve Galaxy A54 için bileşenleri tedarik ettiği bildiriliyor.

iPhone 15 Pro Max

Apple daha önce iPhone kameralarında yay tipi aktüatörler kullanmıştı. Ancak şirket artık onu daha doğru ve güç açısından verimli olan bilyeli kılavuz tipi aktüatörlerle değiştirebilir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu yeni kamera teknolojisi bu yıl iPhone 15 Pro Max modelleriyle sınırlı olabilir. Ancak Apple, bunu önümüzdeki yıl hem iPhone 16 Pro hem de 16 Pro Max’e getirebilir .

Her zaman olduğu gibi, iPhone 15 serisi bu yıl ilkbaharda çıkış yapabilir. Söylentilere göre Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max arasındaki farklılığı, bazı önemli donanım özelliklerini üst düzey modelle sınırlandırarak artırmayı planlıyor. Marka, en üst modelinin adını iPhone 15 Ultra olarak bile değiştirebilir.

Apple, İngiltere Premier Ligi yayın hakları için teklif yapmaya hazırlanıyor