Trump Facebook hesabının eski haline getirilmesini istiyor

Trump Facebook hesabının eski haline getirilmesini istiyor

Trump bir süre önce bazı sorunlar sebebiyle hesabını kaybetmişti. Şimdi ise hesabını geri istiyor. İşte detaylar.

Eski Başkan Donald Trump Facebook hesabını geri almak için Meta’ya dilekçe verdi. NBC News’e göre, eski ABD başkanı hesabının eski haline erişmek istiyor. 2020’de Facebook, 6 Ocak Kongre Binası isyanının ardından eski başkanı yasaklamıştı. İlk başta askıya alma süresi 24 saat olarak belirlendi ancak şirket yasağı bir günden az bir süre sonra süresiz hale getirdi. Haziran 2021’de, Gözetim Kurulu’nun tavsiyesinin ardından Meta, iki yıl sonra askıya alma işlemini yeniden gözden geçireceğini ve eski başkanın hesabını geri alıp almayacağını belirlemek için “kamu güvenliği riskini” “değerlendireceğini” söyledi.

Trump Facebook hesabının eski haline getirilmesini istiyor

Meta, Engadget’in yorum talebine hemen yanıt vermedi. Şirket, NBC News’e “belirlediğimiz sürece uygun olarak önümüzdeki haftalarda” bir karar açıklayacağını söyledi. 2021’de Meta, eski başkanın yasağının sonsuza kadar sürmeyeceğinin sinyalini verdi. Meta’nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, “Askıya alma sonunda kaldırıldığında, Bay Trump’ın hesabı, politikalarımızı ihlal etmesi halinde, hesaplarının kalıcı olarak kaldırılmasına kadar varan ve bu da dahil olmak üzere, yeni artırılmış cezalara tabi olacak” dedi.

Mektup, muhtemelen eski başkanının 2024 başkanlık seçimleri öncesinde Facebook hesabının kontrolünü yeniden ele geçirme teklifini içeriyor. Trump’ın 34 milyondan fazla Facebook takipçisi var ve platform, 2016 koşusu için kritik öneme sahip. Seçimden sonra yayınlanan bir Bloomberg raporuna göre, Trump kampanyası, şirketin kullanıcılarından en fazla ilgiyi toplayanları test etmek için 5,9 milyon farklı reklam sürümü yayınladı.

Telegram kullanıcı sayısı rekor kırdı: Herkesin gözü burda