iPhone 17 Pro Max’te 10x Yakınlaştırmaya Sahip Kamera Olacak

Apple 2024'ten itibaren RCS desteği sunacak

iPhone 17 serisiyle ilgili dikkat çekici rapor paylaşıldı. Bu rapor aslında tedarik zinciriyle alakalı. Fakat detaylar iPhone 17 Pro Max’in kamera detaylarını ortaya çıkardı.

Investing’in Güney Kore sitesinde yer alan habere göre Apple, iPhone 17 Pro Max’te 10x yakınlaştırma özelliğine sahip periskop aktüatörü kullanacak. 10x periskop aktüatörünü Çinli bir şirket tedarik edecek. Şöyle ilginç bir detaydan daha söz edelim, eski tarihli iddialarda 5x yakınlaştırmaya sahip periskop kameranın iPhone 16 Pro ve Pro Max’te olacağı, iPhone 17 Pro’da değişeceği söyleniyordu. Bu haber iddiaları da doğrulamış oluyor. Büyük ihtimalle iPhone 17 Pro’da da 5x periskop kamera kullanılmaya devam edilecek.

Bu arada aktüatör sistemi kontrol eden önemli bir parça. Kamera modüllerinde otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme için kullanılır. Nesneyi odakta tutar ve kamera sarsıntısından olan bulanıklığı önler.

iphone 17

İsmi açıklanmayan bir yetkili, tedarikte yaşanan bu değişimin Apple ve LG arasındaki güven ilişkisini zedeleyeceğini, 2024’te bazı sorunlara bile neden olabileceğini belirtti. LG Innotek dedikoduların doğru olmadığını söylese de, kaynaklar gelecek sene sonlarına doğru tedarikçi değişikliğinin gerçekleşeceğini düşünüyor.

Çin’in sosyal medyası olan Weibo’da ileri sürülenlere göre katı hal düğmelerinde ‘çözülememiş teknik sorunlar’ var. Bu teknolojinin en erken 2025’te iPhone 17 Pro ve Pro Max’ta olması bekleniyor. İddia sahibi Apple’ın planlarında değişikler yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Teknoloji analisti Jeff Pu da daha önce yayınladığı öngörü raporunda katı hal tuşlarının iPhone 16 Pro’larda kullanılmasının düşük ihtimal olduğunu vurgulamıştı. Katı hal düğmelerinin iPhone 15 Pro’larda olmayacağını ilk olarak Jeff Pu ve Shelly Chou açıklamıştı. Ekim ayı başında yayınlanan başka bir raporda da katı hal düğmelerinin iPhone 16 Pro serisinde olmayacağı iddia edilmişti.

Instagram Spam Kullanıcılara Savaş Açtı