Apple ‘Ultra’ ismini ilk olarak iPhone 16 serisinde kullanacak

iphone 15 pro max

Yeni yayınlanan bir rapora göre iPhone 15 Pro Max’in ismi değişmeyecek. Ultra modelini (Bu şekilde isimlendirmeyi) ilk olarak iPhone 16 ailesinde göreceğiz. İşte konuyla ilgili detaylar…

Bir süredir Apple’ın iPhone 15 Pro Max‘in adını Ultra olarak değiştireceğine yönelik bir iddia vardı. İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapora göre iPhone 15 Pro Max’in ismi aynı kalacak, değişmeyecek. Kaynaklar Apple’ın Ultra adını iPhone 16’da kullanacağını açıkladı. Rapor bununla birlikte Apple’ın gelecek nesil iPhone’larda Ultra ismiyle Pro ve bir üst modelin arasındaki farkı belli etmek istediğini vurguladı. 2024’e kadar iPhone Ultra modelini görmeyeceğiz.

iPhone 15 Pro Max’in, iPhone 14 Pro Max’e ve tahmin edilenlere göre daha pahalı olması bekleniyor. Teknoloji analisti Jeff Pu geçtiğimiz günlerde yayınladığı öngörü raporunda yeni Pro Max’in yüksek fiyatla geleceğini belirtti. Fakat ilk defa Pro Max’i ayrı olarak vurguladı. Jeff Pu, yüksek fiyatın nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

iphone 15 pro max

İddialara göre iPhone 15 Pro Max ve Pro arasında önemli kamera farkı olacak. Pro Max’in periskop kamerayla geleceği söyleniyor. Bu kamera önceki modellerinden hepsinden çok daha iyi yakınlaştırma yeteneğine sahip. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar. Periskop kameranın yüksek fiyatta etkili olması muhtemel.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C bulunacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Discord ebeveynlere daha fazla seçenek sunacak