Güney Kore’den Çip Üretimine 470 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

çip üretimi

Güney Kore çip üretimi konusunda lider konuma yükselmek için 470 milyar dolarlık dev bir yatırımla dünyanın en büyük yarı iletken hub’ını kuracak.

Teknoloji dünyasının çiplere olan ihtiyacının her geçen gün artması, çip üretiminin şu an en hızlı büyüyen pazarlardan birine dönüşmesini sağladı. Bu yüzden pek çok ülke bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Bu ülkelerin başında ise Güney Kore geliyor. Çip üretimi konusunda en önemli pazarlardan biri haline gelmek isteyen Güney Kore, bu amacına ulaşmak için inanılmaz bir yatırıma hazırlanıyor. Şirket, dünyanın en büyük yarı iletken hub’ını kurmak için 470 milyar dolarlık dev bir yatırım açıkladı.

cip uretimi 3

470 milyar dolarlık bu devasa yatırıma öncülük eden Güney Koreli şirketler Samsung Electronics Co. ve SK Hynix Inc. olacak. 2047’ye kadar çizilen yol haritasında, Samsung ve SK Hynix’in başını çektiği Güney Koreli teknolojiler yarı iletken üretimine 470 milyar dolar harcayacak. Bu da Güney Kore’yi bu alanda lider ülkelerden biri haline getirecek.

Bu şirketler, bu devasa bütçeyi kullanarak ülkede 13 yeni çip üretim tesisi açarken, üç de araştırma tesisi kuracak. Böylece tüm bu şirketlerin güçlerini birleştirdiği devasa bir teknoloji hub’ı kurulmuş olacak. 2030 yılına geldiğimizde bu hub’da her ay 7.7 milyon yonga plakası üretilmesi bekleniyor. Böylece sadece Güney Koreli şirketlerin yarı iletken ihtiyacı tamamen yerli üreticiler tarafından karşılanırken, fazladan üretilen çipler de Güney Kore dışındaki şirketlere satılacak. Böylece ülke ciddi bir gelir kapısı açmış olacak. Yeni açılacak bu tesislerde sağlanacak istihdam da cabası.

OnePlus 12R Performans Testinde Görüldü