iPhone 15 etkinliğinin yıldızı kameralar olacak

23 2

Apple geçtiğimiz günlerde 12 Eylül Salı etkinlik yapacağını duyurdu. Bu etkinlikte dedikodularla sıklıkla gündeme gelen yeni iPhone’ları ve Apple Watch’ları göreceğiz. Yeni bir rapor iPhone 15 kameralarının tanıtımda ön plana çıkacağını belirtti.

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce, iPhone 15‘lerin tanıtıma az süre kalmışken ilginç bir rapor paylaştı. Bu rapora göre tanıtımın yıldızı kameralar olacak. Rapor kameralardaki yeniliklerin ‘potansiyel alıcılar için dengeleri değiştirebilecek çok önemli bir faktör’ olduğunu söylüyor. TrendForce yeni iPhone’larda standart modellerin Sony tarafından üretilen 48 MP’lik ana sensöre sahip olacağını ve bu sensörün daha fazla ışık yakaladığını belirtti. Ayrıca yeni Pro Max’te optik yakınlaştırma yetenekleri üst düzey olan yeni bir periskop kameranın olacağını da doğruladı.

iphone 15

Bu sene çıkacak olan iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Yeni iPhone’ların fiyatlarının yüksek olması bekleniyor. İngiliz bankası Barclays analisti Tim Long’a göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacak. Yeni Pro Max ise iPhone 14 Pro Max’ten 100 ile 200 dolar daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak. Standart modellerin fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Realme Narzo 60x resmen tanıtıldı