Apple yapay zeka için kesenin ağzını açtı

123

The Information, Apple hakkında yepyeni bir rapor paylaştı. Teknoloji devinin yapay zeka ve makine öğrenimi araştırmalarına dikkat çeken rapor, şirketin yapay zeka harcamalarının önemli ölçüde arttığını belirtiyor. Başka detaylar da var.

Apple‘ın yapay zeka teknolojileri üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Kısa süre önce şirketin CEO’su Tim Cook bunu da doğruladı. Bloomberg’ten Mark Gurman, Apple GPT adında chatbot’un geliştirildiğini söylemişti. Gurman’a göre şirket çalışanları geliştirdikleri yapay zeka aracına özel izinle erişebiliyorlar. Yapay zekanın verdiği cevapları da tüketicilere yönelik şekilde kullanamıyorlar. Sohbet botunun ürün prototipleri için kullanıldığı söyleniyor. Bu chatbot teknoloji devinin eğitimde kullandığı verilerine dayanarak soruları yanıtlayabiliyor.

apple

Her şeye rağmen Apple’ın yakın dönem içinde Microsoft ve Google’ın chatbot’larına karşı kendi yapay zeka aracını çıkarması beklenmiyor. The Information, Cupertino merkezli firmanın chatbot dışında yapay zekayla ilgili başka hedeflerinin olduğunu söyledi. Teknoloji devi, Siri’nin çok adımlı görevleri ses otomasyonu ile otomatik yapmasını istiyor. Bunun için özellik geliştiriyor. Normalde bu işlev iPhone’da mevcut. Ancak Kestirmeler uygulamasından her şeyin elle ayarlanması gerekli. Ancak firmanın derdi ise bu işi manuel olarak girilmeden otomatik olarak halletmek. Eğer söylenenler doğruysa ses kontrollü otomasyon özelliği iOS 18’de kullanıma sunulabilir.

Rapora göre teknoloji devinin video ve görüntü oluşturmaya yönelik yazılımlar, video ve metinle çalışan yapay zeka gibi projeler üzerinde çalışan farklı yapay zeka ekipleri var. Apple’ın üzerinde çalıştığı Ajax chatbot’unun orijinal ChatGPT 3.5’ten daha yetenekli olduğu ve 200 milyar parametreyle eğitildiği söyleniyor. OpenAI’in yeni modelleri daha güçlü.

Realme Narzo 60x resmen tanıtıldı