iPhone 16’ların Fiyatları Beklenenden Daha Yüksek Olabilir

123 33

TrendForce tarafından yayınlanan bir öngörü raporu iPhone 16 serisinde fiyat artışı olabileceğini ortaya koydu. İşte detaylar…

Pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce yine ilginç bir rapor paylaştı. Rapor 2024’ün 1. çeyreği içinde DRAM ve NAND Flash fiyatlarında önemli artış olacağı öngörüyor. Yüksek talebe rağmen yavaş artan üretim nedeniyle arz ve talep arasındaki uçurumun gittikçe genişleyeceği tahmin ediliyor. Revegnus ve birkaç farklı kaynak bu öngörü raporunu temel alarak iPhone 16 serisinin büyük ihtimalle bu durumdan etkileneceğini ileri sürdü. Özetle yeni nesil iPhone’lar tahmin edilenden daha yüksek fiyatla piyasaya sürülebilir.

Yeni iPhone’larla ilgili başka tahminler de var. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek ve LLM’yi (Büyük Dil Modeli/Large Language Model) Siri’ye tam anlamıyla entegre etmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple iPhone 16‘da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Yeni mikrofon suya karşı daha dayanıklı olacak.

iphone 16

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerinin ön plana çıkacağı ve Apple’ın bunu pazarlama noktası olarak kullanacağı ileri sürülmüştü. Ming-Chi Kuo’nun söyledikleri eski raporları da bir açıdan doğruluyor. Siri’nin LLM entegrasyonu ve yapay zeka desteğinin iOS 18’de sunulması bekleniyor.

Apple’a yakın isimsiz bir kaynağa göre yapay zeka yeteneklerinin çoğu sadece iPhone 16 ailesine özel olabilir. Yani Apple belirli yapay zeka özelliklerini eski modellere sunabilir. İsimsiz kaynak, “Şirket yapay zekaya yatırım yapıyor, bunu pazarlamak için de yeni strateji belirledi. iPhone 16’ların donanımsal yenilikleri dışında yapay zeka destekli özellikleri dikkat çekecek. Bu özelliklerin çoğu yeni iPhone’larla sınırlı kalabilir” dedi.

Cupertino’lu firma kısa süre önce dönüm noktası niteliğinde bir hamle yaparak yapay zeka araçlarını sessizce açık kaynak haline getirdi. Açıkçası Apple ilginç adımlar atıyor.

Galaxy S24 Ultra’da “Gorilla Glass Armor” Kullanılıyor