Amerika üzerinde uçan Çin balonu panik yarattı

Çin balonu

Bugün Amerika semalarında görülen Çin balonu ülkede panik yarattı. Çin gerginliğe sebep olan bu balon hakkında açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

Bir yandan Rusya-Ukrayna savaşı, bir yandan Çin ile ABD arasında tırmanan gerilim derken tüm dünyanın diken üstünde oturduğu bir döneme girmiş bulunmaktayız. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı, 3. Dünya Savaşı’nın çıkma ihtimalini son yıllarda hiç olmadığı kadar arttırmış durumda. Öyle ki son günlerde nükleer savaş ihtimali ciddi ciddi konuşuluyor. Daha bugün Ukrayna Başkanı Zelevsky’nin NATO’yu nükleerleri ilk kullanan taraf olma konusunda teşvik ettiği bir video gündeme oturdu. İşte böylesine gergin bir dönemde ABD semalarında esrarengiz bir objenin görülmesi insanları paniğe sevk etti.

Yeryüzünden bakıldığında ilk başta Ay’ı andıran bu araç, gerçek Ay ile yan yana görüntülenince tuhaf bir şeylerin döndüğü anlaşıldı. Elbette ilk başta bunun zaman zaman internette karşımıza çıkan UFO görüntülerinden biri olduğu düşünüldü. Ancak zamanla gerçek anlaşıldı. ABD üzerinde uçan bu gizemli cisim, Çin’e ait bir gözlem balonuydu. Çin balonunun ABD üzerinde gezmesi, tahmin edeceğiniz gibi panik yarattı.

cin balon 3

Bu balonun ABD vatandaşları tarafından da fark edilip videolarının internette paylaşılmaya başlamasının ardından bir açıklama yayınlayan Çin, bunun tamamen zarasız bir gözlem balonu olduğunu ve yanlışlıkla ABD hava sahasına girdiğini açıkladı. Balonun bilimsel bir araştırma amacıyla fırlatıldığını açıklayan Çin balonun normalde orada olmaması gerektiğini ama sürüklenerek ABD hava sahasına girdiğini söylüyor.

Öte yandan Pentagon da bir açıklama yayınladı ve bu balonun vatandaşları için tehdit teşkil etmediğini duyurdu. Balonun hava trafiğini tehlikeye atmayacak kadar yüksekte olduğuna vurgu yapan Pentagon, bu balonu vurarak düşürmeyeceklerini, çünkü balonun düşmesi halinde yerdeki vatandaşların zarar görebileceğini söyledi.

God of War Ragnarok satışları hız kesmiyor