Blizzard 35 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti

Activision Blizzard aşı politikası ile ilgili yeni bir karar aldı

Uzun süredir devam eden davadan yara almadan kurtulamayacağını anlayan Activision Blizzard, 35 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Activision Blizzard, oyun dünyasının en büyük stüdyoları arasında yer alıyor olsa da son dönemde oyunlarının başarısından ziyade yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor. Bir yandan eski çalışanlarının taciz suçlamalarıyla çalkalanan şirket, bir yandan da şirket yönetimindeki usulsüzlükler sebebiyle mahkemede hesap veriyor. Ya da en azından bugüne kadar veriyordu. Çünkü uzun süredir devam eden bu davadan kayda değer bir ceza ödemeden kurtulamayacağını fark eden şirket, anlaşma yoluna gitti.

ABD Sermaye ve Ticaret Komisyonu SEC ile anlaşma yoluna giden Activision Blizzard, 35 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Şirketin bu cezaya razı olduğu davada Blizzard, yolsuzlukları ifşa eden çalışanlarını korumamakla ve yatırımcılara karşı şeffaf olmamakla suçlanıyordu. Söz konusu bu dava, 2021 yılında cinsel taciz suçlamalarının gündeme taşınmasının ardından açılmıştı. Şirketin bu taciz suçlamalarını gündeme getiren çalışanlarına karşı takındığı tavır başka bir davaya daha konu olmuş, şirket orada da 18 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.

blizzard 2

Bu kez şirketin sadece suçları ifşa eden çalışanlara karşı tavrı değil, bu konuyu yatırımcılarıyla paylaşma şekli de davaya konu oldu. Şirketin bu taciz suçlamalarını yatırımcılarıyla paylaşma konusunda şeffaf davranmaması, bugün alınan cezaya zemin hazırladı.

Şirket, 35 milyon dolarlık para cezasını ödemeyi kabul ederek, herhangi bir suçluluk kabulünde bulunmama hakkını satın almış oldu aslında. Çünkü bu şekilde şirket, ve tabii yöneticileri herhangi bir suçtan hüküm giymeden yollarına devam edebilecek. 35 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalsalar da en azından şirketin itibarı daha fazla sarsılmamış olacak.

God of War Ragnarok satışları hız kesmiyor